x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Bag-in-Box - o idee buna -

Sa platesti continutul a trei sticle de vin si sa primesti patru suna tentant. CATALIN PADURARU - Vinexpert O astfel de oferta insa poate face pe oricine sa devina precaut. Costurile trebuiesc suportate de undeva...

Moda bucatarilor supli

GASTRONOMIE Prima imagine care ne vine in minte cand ne gandim la un bucatar este cea a unui om cu greutate. Burtile bucatarilor au ajuns de legenda. Tendintele ultimilor ani fisureaza insa mitul bucatarilor...

Bacsisul, legea nescrisa

GASTRONOMIE Bacsisul nu este un obicei de traditie orientala, asa cum suntem tentati sa credem. El este practicat in toata lumea si uneori chiar contabilizat. IRINA COBUZ Exista tari in care "tips"-ul nu este...
PUBLICITATE
  

  

  

Specialitatea zilei - Muschi de porc in pesto si suc de rosii

Reteta de astazi va este oferita de maestrul bucatar Henrik Sebok. Ingrediente (pentru patru persoane): 500g muschi de porc, 50g unt, 300ml smantana dulce (32% grasime), 60g rosii conservate in ulei. Pentru...

Vinul si televiziunea

Nu este adevarat ca romanii ar consuma putin vin imbuteliat datorita unui pret foarte mare. Bauturi carbogazoase - mult mai scumpe daca ne gandim la amestecul de apa, coloranti, indulcitori - curg rauri prin...

Specialitatea zilei - Salata de prepelita cu poame coapte

Reteta de astazi va este oferita de maestrul bucatar Catalin Scarlatescu de la restaurantul "Noblesse" Ingrediente: o prepelita, o salata lolo rosso, o andiva, o gutuie, un mar, o para, un strugure, 5 ml otet de...

Carnea de vita trebuie fragezita!

GASTRONOMIE Despre cat de important este cum tai o halca de bovina sau de ce ne rupem dintii intr-o friptura de vita, l-am rugat pe maestrul bucatar Henrik Sebok sa ne explice. Bucatarul canadian are experienta din...

Meniu de maniere - Jos coatele de pe masa!

Nu este suficient sa stim sa apreciem ce avem in farfurie sau bucatarul. La fel de important este sa stim sa ne purtam pentru ca asa vom sti sa facem fata diverselor situatii cand trebuie sa manuim cutitul si...

Daca vrem sa potrivim vinul si mancarea

Auzim des "vinul cutare" se asorteaza cu friptura de vita. Alt vin se suprapune perfect ostropelului de pui, iar altul este dedicat desertului. Acest gen de acord fin oboseste pe multi dintre noi, iar unora li se pare...

"O masa trebuie sa fie un spectacol total"

GASTRONOMIE O pictorita romanca care a trait mai mult de 35 de ani la Paris a facut un raid prin cateva restaurante bucurestene si apoi si-a asternut gandurile pe hartie. Sanda Nitescu a observat diferentele si...

Pastrarea vinului

Prea multi romani isi pastreaza vinul in vitrina cu cristaluri, in bucatarie, in garajul din fata blocului, pe balcon sau in subsolul tehnic (acela cu sobolani si reziduuri rau mirositoare). CATALIN PADURARU -...

Si vinului ii este cald

Cand mancarea sau bauturile ajung in gura, acestea intra in contact cu receptorii gustativi la nivelul limbii si palatului. CATALIN PADURARU - Vinexpert O data ce limba atinge alimentele/vinul, trei mesaje sunt...

Scump si congelat

GASTRONOMIE Maestrul bucatar Catalin Scarlatescu duce dorul pestilor savurati de-a lungul planetei. Un preparat pe cat de gustos, pe atat de scump in Romania, pestele se vinde de cele mai multe ori congelat. Un motiv...

Paharele - semnul bunului gust

Paharele de vin trebuie sa aiba o prima calitate: sa lase consumatorului de vin posibilitatea de a VEDEA clar continutul. CATALIN PADURARU Stralucirea lui. Sticla cu transparenta normala, fara intarsii si desene...

"Bucataria este o inventie continua"

GASTRONOMIE Secretul restaurantului lui Emil Simion sta in diversificarea meniului, bucataria sa fiind un loc preferat de italienii din Bucuresti. Bucatarul se infometeaza cate o zi pentru a avea inspiratie in ale...
Serviciul de email marketing furnizat de