x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețeta zilei: Papanași cu vișine

Rețeta zilei: Papanași cu vișine
Ingrediente dulceață de vișine ulei zahăr vanilinat 1/2 pliculet praf de copt 1 ou 2 linguri făină albă 4 linguri griș de grâu 250 g brânză de vaci 1 lamâie 1 portocală zah
Borș de pește, pentru Buna Vestire - rețeta din Chilia Veche

Borș de pește, pentru Buna Vestire - rețeta din Chilia Veche

Rețetarele sunt “organisme vii” și sunt supuse diferențelor de la o zonă la alta, de la o gospodină la alta. Nu există o rețetă bătută în cuie (cu mici excepții, și nu ne referim la rețetarele pentru re...
Tu știi care e timpul corect pentru fierberea unui ou moale? Află secretul

Tu știi care e timpul corect pentru fierberea unui ou moale? Află secretul

Dacă îţi plac ouăle trebuie să ştii cum şi cât trebuie fierte pentru a obţine oul perfect pentru tine: moale, tare sau mediu. Se întâmplă adesea ca gălbenuşul oului fiert să nu fie galbenul la care te-ai...
PUBLICITATE
  

  

  

O rețetă delicioasă pentru prima dezlegare la pește din postul mare

O rețetă delicioasă pentru prima dezlegare la pește din postul mare

Galerie Foto Postul Paștelui are durata de 40 de zile și este cel mai aspru de peste an, având doar două dezlegări la peşte. Vă propunem o rețetă delicioasă de somon cu sparanghel, gustoasă și foarte sănătoasă,...
Păstrăvi mănăstirești, pentru Buna Vestire

Păstrăvi mănăstirești, pentru Buna Vestire

La Buna Vestire (25 martie) incepe pamantul a prinde culoare verde, ieşind iarba şi toate celelalte plante. De asemenea, incep a zbura de colo-colo insecte, in zare se vad primele randunele, iar cucul işi spune...
Reţeta zilei: Piept de curcan cu varză de Bruxelles, migdale şi boia

Reţeta zilei: Piept de curcan cu varză de Bruxelles, migdale şi boia

Ingrediente: 2 bucăţi de piept de curcan, 4 cepe roşii tăiate fin, 250 g varză de Bruxelles tocată, un căţel de usturoi tăiat, 1/2 linguriţă de boia afumată, 2 linguri de ulei de susan, zeama de la o lăm
Reţeta zilei: Mâncare de post cu cartofi și ciuperci

Reţeta zilei: Mâncare de post cu cartofi și ciuperci

Ingrediente: 1 kg cartofi, o conservă de ciuperci, 200 g salam vegeta, o ceapă de mărime medie, un morcov mic, pătrunjel, 2 linguri ulei, sare, piper Mod de preparare: Se scurge bine de apă conserva de...
Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie

Ingrediente: 80 g cacao, 160 g sirop de arţar, 70 g ulei de cocos, două rodii, o linguriţă de sare de mare Mod de preparare: Adaugă cacaua, siropul de arţar şi uleiul de cocos într-un bol înalt şi...
Reţeta zilei: Papricaş de ciuperci

Reţeta zilei: Papricaş de ciuperci

Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon, 1 ceapă, 1 lingură boia dulce, 3 linguri rase, făină, 3 linguri smântână, 1 lingură suc de lămâie, ¼ legături pătrunjel, câteva fire mărar, 2-3 linguri ulei, sare...
Rețeta zilei: Cod cu sos alb la cuptor

Rețeta zilei: Cod cu sos alb la cuptor

Ingrediente 2 bucăţi de cod, 2 cepe mari, ulei de măsline, 3 căni de lapte, foi de dafin, piper, sare, 1 cutie de sos bechamel, 1/2 cutie smântână dulce, 150 g caşcaval răzuit, brânză parmezan răzuită,...
Cum putem pregăti clătite de post?

Cum putem pregăti clătite de post?

Cu toate că este post, puteți pregăti în această perioadă numeroase rețete gustoase de mâncăruri și chiar deserturi reușite. Poate printre cele mai apreciate și ușor de pregătit deserturi, clătitele cu...
6 metode naturale de a păstra calitățile fructelor și legumelor proaspete timp de săptămâni și luni întregi. Cum procedau bunicile noastre

6 metode naturale de a păstra calitățile fructelor și legumelor proaspete timp de săptămâni și luni întregi. Cum procedau bunicile noastre

Chiar şi în mijlocul iernii sau la începutul primăverii, ne putem bucura de gustul şi aroma proaspătă a fructelor şi legumelor. Ce noutate! – doar la supermarket oricând poţi procura aşa ceva, poate că la...
40 de rețete mesopotamiene, scrise cu litere cuneiforme

40 de rețete mesopotamiene, scrise cu litere cuneiforme

Admitem astăzi că moștenirea culinară a unui popor sau a unui grup bine identificat este parte a moștenirii sale culturale și așezăm firesc gastronomia între modalitățile de construire a unei identități...
CAFEAUA DECOFEINIZATĂ. 5 lucruri mai puțin cunoscute despre aceasta

CAFEAUA DECOFEINIZATĂ. 5 lucruri mai puțin cunoscute despre aceasta

Cafeaua este pentru mulți dintre noi un răsfăț zilnic, fără de care diminețile ar fi lipsite de farmec. Iar cei care consumă regulat licoarea amăruie și aromată, înțeleg pe deplin însemnătatea acestui...

Brownie cu ciocolată amăruie şi ciocolată cu lapte

Ingrediente: 100 g ciocolata amăruie, 100 g ciocolată cu lapte, 170 g unt, o linguriță cappucino, o lingură cacao, 200 g zahăr, 1/2 linguriță sare, 3 ouă, esență vanilie, 100 g făină Mod de...
Serviciul de email marketing furnizat de