x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cum se fac cei mai buni mucenici moldoveneşti

Cum se fac cei mai buni mucenici moldoveneşti
Ingrediente 1 kg de faină 450 ml de lapte 50g drojdie proaspătă (sau 2 pliculeţe de drojdie uscată) 3 ouă 125 g zahăr 75 g unt Coajă de la o lămâie 1 esenţa de vanilie Pentru...

Lichior de nucă verde, ca la Mănăstirea Dintr-un Lemn (rețete mănăstirești)

În Oltenia-de-sub-Munte, în Vâlcea, la Mănăstirea Dintr-un Lemn, am făcut într-o zi popas ca să mă închin la icoane și să mai adun niscaiva rețete pe care să vi le dăruiesc. Rețete mănăstirești, în...
Rețeta de pâine de casă a mamei (rețete românești pe gustul meu)

Rețeta de pâine de casă a mamei (rețete românești pe gustul meu)

Și cine să fie un mai atent depozitar al caietului cu rețete românești dacă nu... mama?! Ei îi datorez cea mai bună rețetă de pâine de casă. Toate amintirile din copilărie încep cu mâinile mamei...
PUBLICITATE
  

  

  

Coaste de porc caramelizate (o rețetă bănățeană)

Coaste de porc caramelizate (o rețetă bănățeană)

Coaste de porc... poate că deja ai o rețetă preferată ca să le prepari. Dar dacă vei afla detaliile celei care urmează, e posibil să îți schimbi gusturile, preferințele.. Caut un cuvant, unul singur, care...
Reţeta zilei: Vinete la cuptor, cu roşii, ardei iute şi usturoi

Reţeta zilei: Vinete la cuptor, cu roşii, ardei iute şi usturoi

Ingrediente: 2 vinete, 2-3 linguri ulei de măsline, 1 kg roşii cherry, 1-2 căpăţâni de usturoi, pătrunjel, boia afumată, sare, ardei iute, piper, parmezan Mod de preparare: Feliază vânăta pe lung,...
Reţeta zilei: Madlene

Reţeta zilei: Madlene

Ingrediente: 3 ouă, 120 g zahăr pudră, 100 gă unt, 130 gr făină, 1 plic zahăr vanilat, 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță coajă de lămâie, un praf sare. Decor: zahăr pudră vanilat Mod de...
Mâncare de varză dulce cu carne de porc (rețetă din secuime)

Mâncare de varză dulce cu carne de porc (rețetă din secuime)

 Azi vreau să vă dau și niscaiva sfaturi… bătrânești, de trebuință în bucătărie mai ales când te afli tânără gospodină, la început de drum. De exemplu, cum procedezi cu carnea de măcelărie… E ...
Reţeta zilei: Bezelele franţuzeşti

Reţeta zilei: Bezelele franţuzeşti

Ingrediente: 200 g albușuri, 600 g zahăr, o lingură făină albă de porumb, o linguriță de oțet alb, 100 g ciocolată topită, 250 g frișcă, 90 g unt, 5 g sare de mare     Mod de...
Fondue, o reţetă care a cucerit lumea

Fondue, o reţetă care a cucerit lumea

Fondue este o reţetă clasică pentru Franţa sau Elveţia, amestecă mai multe tipuri de brânză cu pâine aromată. Se poate folosi focaccia, pâine de măsline sau grisine şi, pentru un fondue cu aromă diferită,...
Reţeta zilei: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie

Reţeta zilei: Negresă cu sos de ciocolată și înghețată de vanilie

Ingrediente: 250 g unt, 300 g ciocolată neagră, 130 g coacăze uscate și migdale, 75 g cacao, 70 g făină, o linguriță de praf de copt, 4 ouă mari, 350 g zahăr pudră, înghețată de vanilie, 2 plicuri...
Prăjitură cu brânză de vaci (rețetă pentru Săptămâna Albă)

Prăjitură cu brânză de vaci (rețetă pentru Săptămâna Albă)

Suntem în prima zi din Săptămâna Albă, cea care precede Postul cel Mare al Paștilor, și o serie de cutume, inclusiv alimentare, se cuvine să fie respectate. Azi e dezlegare la lapte, ouă și brânză. Deci vom...
Zamă de găină cu zdrențe (rețeta bunicii)

Zamă de găină cu zdrențe (rețeta bunicii)

Zamă de găină? Mmmm! Gustoasele ciorbe și supe ale bunicilor! Cu cât ne-ndepărtăm ai mult de copilărie, cu-atât parcă ne dorim mai mult să le regăsim gustul, în lingura pe care o ducem la gură. Uite,...
Reteta zilei: Păstrăv în sos picant

Reteta zilei: Păstrăv în sos picant

Ingrediente 4 păstrăvi 2-3 ardei 1 ardei iute 2 cepe 1 fir praz 200 g suc de roşii busuioc verde sare piper 3-4 linguri ulei   Mod de preparare Se curăţă peştii, se spală şi...
Zburătoare umplute! De la jocul găinii la câteva retețe vechi

Zburătoare umplute! De la jocul găinii la câteva retețe vechi

Găina umplută, cu variațiunile la îndemână: clapon, cocoș, curcan, puică ș.a.m.d., este fără îndoială mâncarea cu cel mai mare renume în bucătăria tradițională. Festiv, ritualic, preparatul...
Tocană de hribi și mânătărci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Tocană de hribi și mânătărci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Se zice din batrani ca pe cei stinsi trebuie sa-i pomenesti pana la inmormantare si-apoi pana la 40 de zile, amintindu-i cu intamplarile lor luminoase, vesele, c-asa li se linisteste sufletul. Pe Radu Anton Roman...
Serviciul de email marketing furnizat de