x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reţeta zilei: Tartă cu pui și brânzeturi

Reţeta zilei: Tartă cu pui și brânzeturi
Ingrediente ✽ o foaie aluat de foitaj ✽ 300 g carne tocată de pui ✽ 200 g telemea ✽ 4 felii cașcaval ✽ 150 ml smântână ✽ 2-3 linguri ulei ✽ cimbru ✽ piper ✽ o roșie ✽ 3 ou
Pilaf ca la Muntele Athos (rețeta Părintelui Epifanios)

Pilaf ca la Muntele Athos (rețeta Părintelui Epifanios)

Viaţa la mănăstire presupune impunerea unor restricţii, inclusiv în alimentaţie, pe care oamenii de rând le pot însă și ei aplica, atunci când credinţa lor îi ridică la un asemenea nivel de înţelegere, a
Plăcinta pe piatră (rețetă din Țara Moților)

Plăcinta pe piatră (rețetă din Țara Moților)

Mult îmi mai place să vântur țara, în căutare de suflete bune și de rețete gustoase! Și tare mă încântă, când ajung în țara Moților, să muşc zdravăn din plăcinta gătită pe lespede, povestind de...
PUBLICITATE
  

  

  

Sturion cu spumă de unt (rețetă regală)

Sturion cu spumă de unt (rețetă regală)

 Cineva numea sturionii "liniștite ierbivore marine". Era un vers, ori poate nu-mi aduc eu bine aminte și era doar vorbă cuminte, de om înțelepțit de soarta, de pescar ce-și duce viața în perimetrul acela...
Reţeta zilei: Piept de pui în sos cremos de usturoi

Reţeta zilei: Piept de pui în sos cremos de usturoi

Ingrediente 4 bucăți piept de pui 50 g miere zeama de la 1 lămâie 2-3 căței de usturoi, pisați 2 lingurițe sos de soia 2-3 linguri ulei pătrunjel tocat, după gust sare piper Mod...
Babic zis „sârbesc” (rețetă buzoiană)

Babic zis „sârbesc” (rețetă buzoiană)

Dintre toate cărnurile tocate și vârâte în maț, două sunt specifice Buzăului și de neîntâlnit altundeva: cârnații de Pleșcoi și babicul sârbesc de Buzău. Babicul se face din carne de porc (pulpă),...
Linte bătută (rețetă foarte veche)

Linte bătută (rețetă foarte veche)

Fără îndoială, bucătăria românească mai are încă multe reţete neştiute, care abia aşteaptă să fie descoperite. Unele dintre ele sunt atât de vechi, încât nimeni nu-şi mai aminteşte de originea lor, de...
Reţeta zilei: Cartofi la cuptor cu mirodenii

Reţeta zilei: Cartofi la cuptor cu mirodenii

Ingrediente: 7-8 cartofi albi mari o lingură de boia dulce şi una de boia iute o linguriţă de rozmarin uscat cimbru uscat piper şi sare 3 linguri de ulei de măsline 3-4 căţei de usturoi...
Reţeta zilei: Choux a la creme cu vanilie

Reţeta zilei: Choux a la creme cu vanilie

Ingrediente pentru aluat 250 g făină 150 g unt 250 ml lapte 50 g zahăr 8 ouă un praf sare Ingrediente pentru cremă 250 g zahăr 2 linguri făină 750 ml lapte 6 ouă 2 plicuri...
Reteta zilei: Prajitură cu ciocolată și alune

Reteta zilei: Prajitură cu ciocolată și alune

Ingrediente: 300 ml friscă lichidă 3 buc zahăr vanilinat 280 g zahăr 1 vârf sare 300 g unt 6 buc ouă 350 g alune padure 125 g tableta ciocolată lapte/amăruie 1 portocală Mod de...

Reţeta zilei: Rulouri  din piept de pui cu cașcaval și șuncă

INGREDIENTE 500 g piept de pui 200 g șuncă 200 g cașcaval sare piper negru măcinat lingură ulei de măsline 100 g pesmet 100g făină 2ouă Bateți cu făcălețul fiecare felie de...
Reţeta zilei: Prăjitură cu ananas şi nuci

Reţeta zilei: Prăjitură cu ananas şi nuci

Ingrediente: 8 ouă, 10 linguri făină, 6-8 linguri zahăr, 2 linguri cacao, praf de copt, 200 g compot ananas, 3 linguri sirop ananas, 100 g nuci, 30 g fulgi midgale (opţional), praf de sare, 3 linguri zahăr...
Reţeta zilei: Tocană de pește

Reţeta zilei: Tocană de pește

Ingrediente: 2 linguri ulei, 2 cepe tocate, o lingură boia dulce, o lingura boia iute, 2 lingurițe pastă de roșii, 2 lingurițe sare, 1,5 kg pești diferiți (păstrăv, știucă) spălați și tăiați în...
Saramura lipovenească de peşte din Marea Neagră

Saramura lipovenească de peşte din Marea Neagră

Reţetele tradiţionale de saramură de peşte diferă, de la o zonă la alta, în funcţie de specificul local şi de tipurile de peşte care se folosesc. În satele de pescari de la malul mării, saramura se prepară,...
Reţeta zilei: Negresă

Reţeta zilei: Negresă

Ingrediente:  200g unt 250g zahăr 2 ouă 200g ciocolată topită 100g făină 3 linguri cacao esență vanilie truffle cu cacao Mod dereparare: Untul topit îl amestecăm cu zahărul....
Serviciul de email marketing furnizat de