x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețeta zilei: Papanaşi cu dulceaţă şi smântână

Rețeta zilei: Papanaşi cu dulceaţă şi smântână
Ingrediente 250 g branza de vaci 3 linguri faina 1 ou 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita otet 1 ulei pentru prajit 300 ml smantana 1 ceasca gem dupa gust Mod de preparare Oul se bat...
Rețeta zilei: Langoşi

Rețeta zilei: Langoşi

Ingrediente 250 g faina 150 ml apa calduta 1/2 bucata cub de drojdie proaspata 1 praf sare 2 linguri zahar 2 cani ulei pentru umplutura 200 g branza sarata sau alte umpluturi la...
Corvină la cuptor cu creveţi şi piurea de ţelină (rețetă din secolul XIX)

Corvină la cuptor cu creveţi şi piurea de ţelină (rețetă din secolul XIX)

În saloanele Vienei, candelabre melancolice îşi înecau scânteierile şi aleanul în unda Dunării albastre; iar tinerii ofiţeri imperiali îndrăzneau să bată din carâmbi în faţa nubilelor prinţese ieşite la...
PUBLICITATE
  

  

  

Rețeta zilei: Pita cu leurda

Rețeta zilei: Pita cu leurda

Ingrediente 500 g faina 1 cub drojdie 3 plicuri green sugar 1 /2 lingurita sare 50 ml ulei 250 ml zer 200 g branza de vaci 1 legatura leurda 1 ou 1 lingura lapte Mod de preparare Intr-un bol punem faina,...
Rețeta de mititei a unui bucătar regal (pentru 1 Mai)

Rețeta de mititei a unui bucătar regal (pentru 1 Mai)

Reteta de mititei e un subiect la ordinea zilei... de 1 Mai. Credeti cumva ca micii, mititeii sunt un preparat exclusiv al clasei muncitoare, dar va inselati! Pana si regii s-au infruptat din ei. Ultimul bucatar al...
POVESTEA MITITEILOR. Vezi faimoasa reţetă de mici de la Carul cu Bere

POVESTEA MITITEILOR. Vezi faimoasa reţetă de mici de la Carul cu Bere

În "Bucureştii de altădată", ziaristul Constantin Bacalbaşa susţine că umoristul Nae Orăşanu ar fi cel care a denumit mititeii, la cârciuma Iordache, de pe strada Covaci. Legenda spune că au apărut...
Reţeta zilei: Tartă cu căpşuni

Reţeta zilei: Tartă cu căpşuni

Ingrediente:  ½ porţie aluat foietaj, 200 gr căpşuni, 35 grame unt, 35 grame zahăr brun. 100 ml smântână pentru frişcă, 1 linguriţă ceai Earl Grey. Mod de preparare: Se fierbe smăntăna...
Învârtita cu mere crețești, o rețetă pe placul lui Eminescu

Învârtita cu mere crețești, o rețetă pe placul lui Eminescu

Într-o zi ca aceasta, am vrea să avem puterea ca, dându-ne peste cap, să devenim contemporanii lui Eminescu. Să trăim alături de el, să respirăm același aer și, de ce nu, să stăm la aceeași masă. Vă...
Reţeta zilei: Mousse de ciocolată

Reţeta zilei: Mousse de ciocolată

Ingrediente 200 g friscă 75 g zahăr pudră 150 g tabletă lapte/amăruie 3  ouă 2 lingurițe Cafea macinata Espresso Mod de preparare Se prepară 50 ml espresso și se lasă la răcit. Se...
Reţeta zilei: Batoane de ciocolata si unt de arahide

Reţeta zilei: Batoane de ciocolata si unt de arahide

Ingrediente  250 gr ciocolata neagra (50% cacao; maruntita cu cutitul sau sub forma de fulgi/bobite) 250 gr unt de arahide (sau alt unt de nuci: alune de padure, caju, migdale) 50 gr unt gras (82% grasime;...
Piept de rață gătit răzășește (rețetă de la Hanul Ancuței)

Piept de rață gătit răzășește (rețetă de la Hanul Ancuței)

Și dintre bucatele astea răzășăști, unora li s-a dus vestea în veac.... Cum e, bunăoară, rața umplută cu sarmale. Dar nici cu pieptul de rață de-i gătit moldovenește nu te faci de rușine, mai ales gătit...
Reţeta zilei: Cotlet de porc cu mere

Reţeta zilei: Cotlet de porc cu mere

Ingrediente : 800 g cotlet de porc piper negru ulei de măsline zahăr brun muștar oțet alb 120 ml vin alb rozmarin proaspat foi de dafin 100 g bacon 2 mere golden Mod de preparare Se...
Urzici sleite (rețetă de leac, pentru Sfântul Gheorghe)

Urzici sleite (rețetă de leac, pentru Sfântul Gheorghe)

Sărbătoarea Sfântului Gheorghe marchează trecerea către vară, căci în tradiția populară el este “stăpânul verii”. Numai în această zi oamenii plantau în fața casei un copăcel. Dacă se prindea, era...
Tărhană cu mursă (o rețetă bănățeană)

Tărhană cu mursă (o rețetă bănățeană)

Tărhană? Ce-o fi? Și ati auzit vreodata de mursă? Acea bautura dulce, pe care dacii, zice-se, o faceau cu mre si plante aromatice, iar mai incoace incepuse a se face cu zahar si cu... condimente exotice? Trebuie...
Rețeta zilei: Ciorbă de burtă cu smântână

Rețeta zilei: Ciorbă de burtă cu smântână

Ingrediente 1 kg burtă de vită prefiartă 1 bucata rasol de vită 2 cepe mari 1 țelină 2 morcovi 1 ardei gras 5 ouă 300 ml smântână 1 căpăţână usturoi sare...
Serviciul de email marketing furnizat de