x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reţeta zilei: Cartofi la cuptor cu mirodenii

Reţeta zilei: Cartofi la cuptor cu mirodenii
Ingrediente: 7-8 cartofi albi mari o lingură de boia dulce şi una de boia iute o linguriţă de rozmarin uscat cimbru uscat piper şi sare 3 linguri de ulei de măsline 3-4 căţei de usturoi...
Reţeta zilei: Choux a la creme cu vanilie

Reţeta zilei: Choux a la creme cu vanilie

Ingrediente pentru aluat 250 g făină 150 g unt 250 ml lapte 50 g zahăr 8 ouă un praf sare Ingrediente pentru cremă 250 g zahăr 2 linguri făină 750 ml lapte 6 ouă 2 plicuri...
Reteta zilei: Prajitură cu ciocolată și alune

Reteta zilei: Prajitură cu ciocolată și alune

Ingrediente: 300 ml friscă lichidă 3 buc zahăr vanilinat 280 g zahăr 1 vârf sare 300 g unt 6 buc ouă 350 g alune padure 125 g tableta ciocolată lapte/amăruie 1 portocală Mod de...
PUBLICITATE
  

  

  

Reţeta zilei: Rulouri  din piept de pui cu cașcaval și șuncă

INGREDIENTE 500 g piept de pui 200 g șuncă 200 g cașcaval sare piper negru măcinat lingură ulei de măsline 100 g pesmet 100g făină 2ouă Bateți cu făcălețul fiecare felie de...
Reţeta zilei: Prăjitură cu ananas şi nuci

Reţeta zilei: Prăjitură cu ananas şi nuci

Ingrediente: 8 ouă, 10 linguri făină, 6-8 linguri zahăr, 2 linguri cacao, praf de copt, 200 g compot ananas, 3 linguri sirop ananas, 100 g nuci, 30 g fulgi midgale (opţional), praf de sare, 3 linguri zahăr...
Reţeta zilei: Tocană de pește

Reţeta zilei: Tocană de pește

Ingrediente: 2 linguri ulei, 2 cepe tocate, o lingură boia dulce, o lingura boia iute, 2 lingurițe pastă de roșii, 2 lingurițe sare, 1,5 kg pești diferiți (păstrăv, știucă) spălați și tăiați în...
Saramura lipovenească de peşte din Marea Neagră

Saramura lipovenească de peşte din Marea Neagră

Reţetele tradiţionale de saramură de peşte diferă, de la o zonă la alta, în funcţie de specificul local şi de tipurile de peşte care se folosesc. În satele de pescari de la malul mării, saramura se prepară,...
Reţeta zilei: Negresă

Reţeta zilei: Negresă

Ingrediente:  200g unt 250g zahăr 2 ouă 200g ciocolată topită 100g făină 3 linguri cacao esență vanilie truffle cu cacao Mod dereparare: Untul topit îl amestecăm cu zahărul....
Reţeta zilei: Pui cu sos picant

Reţeta zilei: Pui cu sos picant

Ingrediente: 4 pui mici, 2 ardei capia, două cepe, 3 ardei iuţi, 4 căţei de usturoi, 4 linguri cu muştar cu boabe, o lămâie, 200 g roşii cherry, o legătură de pătrunjel, o lingură cu boabe de piper, sare,...
Tradiţionala şuncă spaniolă, "jamón ibérico", atracţie gastronomică la petrecerea de după gala Oscarurilor

Tradiţionala şuncă spaniolă, "jamón ibérico", atracţie gastronomică la petrecerea de după gala Oscarurilor

Tradiţionala şuncă spaniolă, "jamón ibérico" produsă de Cinco Jotas, îşi va face debutul la Hollywood şi va fi marea atracţie a meniului de la petrecerea organizată după gala premiilor Oscar, cunoscută sub...
Reţeta zilei: Cheesecake spaniol La Viña

Reţeta zilei: Cheesecake spaniol La Viña

Ingrediente: 1 kg cremă de brânză, 500 ml smântână dulce pentru frişcă, 7 ouă mici sau 6 mari, 350 gr zahăr brun, 1 păstaie vanilie, 30 gr făină albă. Mod de preparare: Se freacă bine brânza şi...
Pavlova,  prăjitura momentului

Pavlova,  prăjitura momentului

„New entry” pe piaţa produselor de cofetărie din România este prăjitura „Pavlova”. Deşi pare foarte complicată, reţeta este relativ simplă, cu trei straturi: blat de bezea, cremă şi toping de fructe. In...
Reţeta zilei: Ceafă de porc și orez cu legume

Reţeta zilei: Ceafă de porc și orez cu legume

 Ingrediente 400 g ceafă porc 240 g orez bob lung 5 g piper negru 10 g sare 10 ml oțet balsamic 1 morcov 100 g unt 1 vârf rozmarin 3 caței usturoi 100 ml vin alb sec 1 buc ceapă 1...
Reţeta zilei: Paste cu pui și parmesan ras

Reţeta zilei: Paste cu pui și parmesan ras

INGREDIENTE 2 pulpe de pui, 200 g spaghetti, 2 fire de ceapă verde,1 morcov, o ceșcuță de vin roșu, 1 cățel de usturoi, 1 conservă de pulpă de roșii, sare, piper, parmesan ras, 1 lingură de...
Reţeta zilei: Cornulețe cu gem și nucă

Reţeta zilei: Cornulețe cu gem și nucă

Ingrediente 1 pachet unt 1 cutie cremă de brânză (200 g) făină, un praf de sare Ingrediente pentru umplutură gem de prune (sau alt gem dens, nu foarte dulce) nucă tocată Mod de preparare:...
Serviciul de email marketing furnizat de