x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Paşi de urmat pentru menţinerea sănătăţii

Paşi de urmat pentru menţinerea sănătăţii

de Carmen Dragan    |    02 Mar 2011   •   18:28
Paşi de urmat pentru menţinerea sănătăţii

154465-bucate21-30-14.jpgA fi sau a nu fi sănătos. Pentru că în ziua de azi omul modern are din ce în ce mai puţin timp la dispoziţie pentru a-şi pregăti mâncarea, specialiştii în electrocasnice au încercat să dea o mână de ajutor. Astfel, ei au creat acum mai bine de 40 de ani un robot de bucătărie care între timp a fost perfecţionat şi care încă nu şi-a găsit rival. Thermomix, căci despre el este vorba, a devenit un aparat din ce în ce mai solicitat pe piaţa românească.

A primit premiul de „Bucă­tăria cea mai mică şi mai deşteaptă din lume”, acumulând mai mult de zece funcţii într-un singur aparat. Cu ajutorul lui putem pregăti mâncarea mai rapid (durează câteva secunde să pregăteşti un sos, un suc de fructe, o supă sau un piure), mai sănătos (găteşte inclusiv la temperatura de 38 de grade, temperatură la care servim şi laptele bebe­luşilor), ocupă puţin spaţiu şi, în plus, cântăreşte, găteşte, fierbe şi prepară la aburi indiferent ce mâncare doreşti. Tot ce mai avem de făcut este să ne găsim şi timp pentru a prepara reţete deja cunoscute sau, de ce nu, să inventăm altele noi.

 

În ţară
3 martie. Ocolul Pământului într-un pahar de vin. Bucureşti. La Vinexpert Wine Bar din Piaţa Amzei va avea loc o degustare de champagne Pol Roger, totul contra cost.

5-8 martie. Târgul feminităţii. Iaşi. La Iulius Mall din capitala Moldovei se organizează un târg de cadouri handmade pentru doamne şi domnişoare.

24 februarie-8 martie. Festivalul Primăverii. Bucureşti. La Galeria Dalles se organizează un târg de cadouri pentru sărbătorile de primăvară. Nu vor lipsi suvenirurile gastronomice.

 

 În lume
9-13 martie. AGRA 2011. Plovdiv, Bulgaria. Expoziţia internaţională pen­tru agricultură concentrează aten­ţia profesioniştilor din sectorul agro­industrial, din Bulgaria şi din alte ţări.

2-3 martie. Fastf-ood şi Cafea 2011. Helsinki, Finlanda. Vizitatorii târgului se vor putea delecta cu mâncare fast-food şi vor putea savura diverse sortimente de cafea.

2-5 martie. Expoagro. Sanpetro, Buenos Aires, Argentina. Expoziţia de produse agricole se organizează în fiecare an. Vor fi prezentate noile tehnologii din agricultură.

×
Subiecte în articol: culinar agenda gurmanda