x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Păstrăv cu legume şi bere

Păstrăv cu legume şi bere

11 Oct 2010   •   00:00
Păstrăv cu legume şi bere
5960-133380-untitled1.jpg● Ingrediente: 4 păstrăvi, 500 g ciuperci, o ţelină mică, doi morcovi, două bucăţi de fenicul, 4 roşii mari, 500 ml bere blondă, 4 căţei de usturoi, 4 beţişoare de scorţişoară, 8 fire de mentă verde, sare, piper, smântână, castaveţi verzi.

● Mod de preparare:
1
Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală. Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie jumătăţi sau sferturi.

2 Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie felii subţiri. Feniculul se spală şi se taie peştişori sau felii subţiri. Se condimentează păstrăvii cu sare şi piper, se umplu cu legume, fire de mentă şi se aşază fiecare pe folie de aluminiu.

3 Se strânge folia la capete, se acoperă peştii cu ciuperci şi roşii feliate, se presară scorţişoara ruptă în bucăţi şi usturoiul feliat.

4 Se toarnă bere peste fiecare, se condimentează, se strânge folia de aluminiu şi se pune fiecare pachet pe o tavă.

5 Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute. Când sunt gata se scot pe farfurii şi se desface folia de aluminiu cu grijă ca să iasă aburul.

● Sfat: Se serveşte ca atare, cu smân­tână sau salată de castra­veţi cu mentă, usturoi şi smân­tâ­nă.
● Băutura: Chardonnay

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste