x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pește cu usturoi - o rețetă și povestea ei

Pește cu usturoi - o rețetă și povestea ei

de Magda Cristina Ursache    |    05 Oct 2014   •   23:22

● Ingrediente: 4 trunchiuri de merluciu, o lingură cu boabe de piper, un ardei iute mic, 4 fire de pătrunjel, 4 fire de mărar, 200 ml vin alb sec, două frunze de dafin, o căpăţână medie de usturoi, o linguriţă cu sare.
● Preparare: Într-o oală se pun boabele de piper, pătrunjelul şi mă­ra­rul, vinul alb şi frunzele de dafin. Se adaugă sarea, ardeiul iute tăiat felii, usturoiul curăţat şi tăiat şi 600 ml apă. Se acoperă cu un capac şi se fierb zece minute. Trunchiurile de merluciu se curăţă, se spală şi se aşază într-o tavă. Se toarnă deasupra marinata, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute. Se scot cu spumiera din tavă, se aşază pe farfurii şi se toarnă deasupra puţin din sosul în care au fiert. Se presară cu verdeaţă proaspăt tocată şi se servesc imediat.

×