x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar PE UNDE RADIO - Focul din vatră. Nestins

PE UNDE RADIO - Focul din vatră. Nestins

10 Oct 2008   •   00:00

Radio România, în noua sa grilă de toamnă, redă atenţia radiofonică cuvenită temelor gastronomice – domeniu aflat în expansiune pe piaţa media.



Radio România, în noua sa grilă de toamnă, redă atenţia radiofonică cuvenită temelor gastronomice – domeniu aflat în expansiune pe piaţa media.

"Focul din vatră" e noua emisiune care se va difuza, în fiecare sâmbătă, de la ora 11:00, la "Antena Satelor". Rea­lizatorul programului, Simona Lazăr, editor al Jurnalului de bucătărie, şi-a propus, în maniera cunoscută cititorilor Jurnalului Naţional, să aducă mai aproape de înţelegerea unui segment semnificativ de radioascultători un fenomen cultural complex, răspunzând, în paşi mici, la câteva întrebări fundamentale: "ce, cum şi de ce mâncăm?".

Emisiunea va pune accent pe ori­gi­na­li­tatea gastronomiei rustice ro­mâ­neşti, adeseori contestată, dar care se relevă prin unicitatea aproape stranie a unor bucate vechi, rămase însă "fierbinţi" pe plita contemporană.

Prima ediţie îi va stârni pe ascultători cu două reţete de suflet moştenite din bătrâni, care se mai prepară şi azi în unele sate româneşti: mielul la groapă şi iedul la ceaun. Nu lipseşte nici lecţia de vi­ni­ficaţie ori cea de distilare a rachiului; ascultând emisiunea, puteţi afla de ce  ţuica nu moare niciodată de bătrâneţe. (Maria Belu-Burtea)

×
Subiecte în articol: gastronomie