x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Piept de pui pane cu salată de legume

Piept de pui pane cu salată de legume

03 Aug 2016   •   19:56
Piept de pui pane cu salată de legume

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

două piepturi de pui, 3 ouă, 200 g pesmet, doi morcovi, o jumătate de ţelină, o jumătate de varză, 200 g maioneză, 50 g miezuri de nucă, 50 ml lapte dulce, sare, piper, ulei, salvie, pudră de nucşoară, castraveţi verzi, mărar

 

1 Piepturile de pui se spală, se dezosează şi se taie in felii egale. Intr-un vas se amestecă pesmetul cu puţină sare, piper şi un vărf de cuţit de pudră de nucşoară.

2 Ouăle se bat cu o furculiţă şi se amestecă bine cu laptele dulce, salvie tocată mărunt, sare şi piper. Se trec feliile de carne prin amestecul de lapte şi ouă, apoi prin pesmet.

3 Se prăjesc in ulei incins, avănd grijă să nu se ardă pesmetul, căci capătă un gust amar. Se scot cu o spumieră, se pun pe un şervet absorbant, ca să se elimine uleiul in exces, apoi se aşază pe un platou.

4 Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Varza se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt.

5 Se amestecă bine cu maioneză, sare şi piper după gust. Se adaugă miezurile de nucă tăiate in bucăţi mai mici şi se serveşte alături de şniţelele de pui.

 

Sfat: Salata de legume se poate inlocui cu o salată de castraveţi verzi cu mărar.

×