x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Plăcințele de post - rețetă de sfârșit de iarnă

Plăcințele de post - rețetă de sfârșit de iarnă

28 Feb 2018   •   01:18
Plăcințele de post - rețetă de sfârșit de iarnă

Hai că mai e un picuț până la 1 martie, dar eu m-am și apucat de împletit șnurulețe din două fire de ață colorată: unul este alb (simbolizând ieșirea din iarnă), iar celălalt este roșu (având drept semnificații: viața și speranța). Mărțișoare!

Pe vreme mea, era purtat cu mândrie de copiii care pândeau cum pomii începeau să se umple de flori. După ce-și alegeau copacul preferat (de cele mai multe ori unul drept, falnic și cu rod - astfel multe dintre calitățile lui se transmiteau copilului), legau mărțișorul de una dintre crengile înflorite, lăsându-l în bătaia vântului. în alte locuri, copiii așteptau sosirea berzelor, iar când acestea treceau în zbor peste sat, aruncau după ele bănuții, rostind următoarea incantație: " Na-ți negrețele/ și dă-mi albețele!".

Dacă-mi dați o mână de ajutor la răsucit fire de mărțișor, vă-nvăț a face... Plăcințele de post

Trebuință ai de: 700 g făină, 150 ml ulei de floarea-soarelui, 200 ml apă, o lingură cu oțet, două fire de praz, un ardei gras, 200 g ciuperci, doi căței de usturoi, sare, piper..............

Citește mai departe AICI

×