x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Poftiti in ospetie!

Poftiti in ospetie!

de Monica Andronescu    |    19 Oct 2005   •   00:00
POVESTEA BUCATELOR
Gastronomia e o poveste... A scrie despre bucate e o provocare. A le gati este o arta. Iar pentru a sti sa gusti din ele este nevoie de talent.

In urma cu un an, echipa Jurnalului de Bucatarie pornea intr-o calatorie plina de aventuri catre inimile dumneavoastra... De la manastirile din nordul Moldovei si pana in cealalta parte a tarii, in Tulcea, la Sarica-Niculitel, de la Suceava la Sinaia, de pe "bulevardul de apa" din Braila, unde am poposit ceva mai indelung, in inima Ardealului, in Sibiul cel incarcat de istorie, din frumoasele locasuri ale sarii de la Praid si de la Slanic Prahova in micutul orasel de la Dunare, Oltenita, si iarasi inapoi spre mijlocul tarii, la Buzau. Am intins pod de flori pana la Chisinau si v-am imbiat cu vinul cel piscator la limba din orasul subteran de la Cricova, pentru a ne intoarce apoi la Festivalul Vinului de la Focsani. De Sfintele Sarbatori ale Pastilor am calatorit la Vaslui ca sa deprindem mestesugul oualor incondeiate, iar de dragul clatitelor am batut drum lung pana la Moneasa, in Arad, ca sa ajungem la festival. De fiecare data am intalnit oameni noi, am descoperit locuri minunate, ne-am infruptat din bucate delicioase si am descoperit ca noi, romanii, avem cu adevarat harul ospitalitatii.

De cunoscut, ne cunoasteti bine, caci de un an va intram in case si ne ospatam impreuna. Exista o vorba care spune ca sufletul omului se descopera cel mai bine atunci cand ospatezi cu el si cand ii vezi zambetul. Noi, toti cei care am strabatut tara ca sa va intalnim, care am deschis poarta in timp ca sa ne intoarcem in alte vremuri, care am facut inconjurul lumii si v-am descoperit secretele culinare ale atator tari, suntem astazi aici, bucurosi, la randul nostru, de oaspeti. Mara, Cristina, Anna, Simona, Tudor, Kostas, Andreea, Georgeta, Veronica, Monica si mai ales cea care este sufletul acestei reviste, Simona Lazar, va asteptam cu totii sa scriem impreuna pe mai departe "povestea bucatelor".


BIBLIOTECA. Ne straduim sa alegem pentru dumneavoastra cele mai interesante retete. Georgeta Marcu si Simona Chiriac stiu foarte bine sa foloseasca bogata colectie de carte gastronomica a redactiei.


BUCATARIE. Tinerele gospodine Anna Borca si Cristina Andreea Catana s-au pus pe treaba. Va intrebati ce pregatesc? Cu siguranta, ceva bun pentru cititorii nostri.


PREPARARE. E toamna si ne pregatim rezerva de vitamine pentru iarna. Monica Andronescu nu iarta nici una dintre rosiile ce asteapta cuminti sa fie gatite.


CONCENTRARE. Cristina Andreea Catana este mai mult decat serioasa. Doar lucreaza la una dintre cele mai importante rubrici ale suplimentului: "Gurmandul in bucate".


UIMIRE. Va intrebati de ce este atat de uimita Mara Raducanu? Nici ei nu-i vine sa creada cate bunatati s-au adunat pe masa din studioul foto. Spre disperarea food-designerulul nostru Andreea Aron si a fotografului Victor Stroe


MACHETE. Kostas Radulescu colaboreaza cu Alina Voinea pentru a realiza o pagina cat mai atractiva.


FOTOGRAFII. Zoltan Simonffy, cel care fotografiaza o parte din preparatele noastre.


PE TEREN. Suntem gata oricand sa invatam ceva nou. Veronica Guzun ia lectii de bucatarie thailandeza. A notat pentru dumneavoastra cele mai accesibile retete.


CREDINTA. Una dintre rubricile de suflet este, fara indoiala, "Popasuri monahale". Editorul suplimentului, Simona Lazar, a vizitat Manastirea Suzana in preajma sarbatorilor pascale. Iat-o aici alaturi de Maica Teofana Popescu, muzeograful manastirii.
×