x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Povestea emoționantă a primei farfurii vegetariene ce ia 3 cuțite

Povestea emoționantă a primei farfurii vegetariene ce ia 3 cuțite

13 Sep 2017   •   22:25
Povestea emoționantă a primei farfurii vegetariene  ce ia 3 cuțite

Cea de-a doua ediție a emisiunii „Chefi la Cuțite”, difuzată de Antena  1, a continuat startul surprizelor și al farfuriilor spectaculoase! Marți seară, bucătari profesioniști, amatori, sau pur și simplu candidați care fac deliciul telespectatorilor și-au găsit locul la etapa jurizărilor pe nevăzute, unde jurații au împărțit primele cuțite și au format primele strategii. Surpriza serii a fost Anca Pintican, prima concurentă care a reușit să ia maximul de voturi cu o rețetă vegetariană.

Bistrițeanca este un exemplu de voință și optimism, căci se împarte între pasiunea de a găti și fiul său, care deși nu a evoluat ca ceilalți copii îi oferă puterea de a lupta și de a-și îndeplini visele:  „am învățat alături de el că autismul nu este altceva decât o formă diferită de a vedea viața.”

Profesoară de yoga, concurenta a declarat că-și găsește echilibrul în acest stil de viață și a venit la „Chefi la Cuțite” pentru a demonstra că această nișă culinară poate avea succes într-o competiție, dar și pentru că starea de sănătate a fiului îi permite asta . Conștientă că chefii vor fi ușor sceptici în ceea ce privește savoarea preparatului, a decis să impresioneze printr-un burger vegetal cu garnitură de cartofi turcești. Glumele nu au lipsit de la masa de jurizare, căci legumele l-au făcut pe chef Sorin să declare că „de când Florin Dumitrescu este la dietă e urmărit de blestemul raw-veganilor”. Deși se așteptau la chiftele și preparate tradiționale din carne, simplitatea farfuriei și complexitatea gustului i-a făcut pe fiecare dintre jurați să acorde votul pozitiv: „e singura farfurie vegetariană care a luat 3 cuțite”.  Chef Scărlătescu a mărturisit că nu platingul, ci gustul preparatului a fost cel care a determinat viitorul din concurs al Ancăi Pintican, ce a părăsit platoul în cuvinte de laudă.

Care este parcursul concurentei în etapele următoare ale show-ului „Chefi la Cuțite”, dar și dacă va rezista presiunii de a găti cot la cot cu adversarii ei, telespectatorii Antena 1 vor vedea în episoadele ce urmează. Cea mai iubită emisiune culinară este difuzată în fiecare luni și marți, de la ora 20:00!

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite