x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Practic și rapid, cuptorul cu microunde la oferte în Black Friday

Practic și rapid, cuptorul cu microunde la oferte în Black Friday

05 Noi 2018   •   11:38
Practic și rapid, cuptorul cu microunde la oferte în Black Friday

Un cuptor cu microunde e util la casa oricui, iar prețurile la care găsești astfel de produse nu mai sunt de mult prohibitive. Totuși, cum nicio ofertă nu se compară cu ofertele de Black Friday, toamna asta e momentul ideal să faci o investiție minimă, care va avea efecte maxime în bucătăria ta.

 

Dacă te întrebi la ce ți-ar folosi, atâta timp cât ai deja și un aragaz sau o plită încorporabilă, află că micul cuptor cu microunde are avantajele sale, pe care alte produse nu le pot compensa:

 

Decongelezi rapid produsele pe care vrei să le gătești 

Probabil ai pățit-o și tu de multe ori: vii acasă și realizezi că ai uitat să scoți la timp din congelator carnea sau alte alimente care ar trebui să se decongeleze înainte de a fi preparate. Evident, ar trebui să aștepți mult și bine până când alimentele pot fi gătite, eventual să le ții sub apă călduță și să aștepți. Poți face asta sau le poți pune la cuptorul cu microunde, care are funcție specială pentru dezghețarea produselor, astfel încât în doar câteva minute să rezolvi situația.

 

Pregătești mâncare “la minut”

În comerț există o gamă întreagă de produse alimentare ce pot fi pregătite la microunde, astfel încât să te bucuri simplu și rapid de o masă gustoasă sau de un desert delicios. De la prăjituri, puddinguri și creme care pot fi gata în mai puțin de 5 minute, până la supe, hamburgeri sau semipreparate, ai posibilitatea de a economisi timp prețios. Evident, nu e cazul să recurgi la astfel de mese de trei ori pe zi, însă atunci când ești pe grabă și ți-e poftă de ceva bun, cuptorul cu microunde te poate salva de multă bătaie de cap. De altfel, aparatul a fost gândit tocmai pentru oamenii ocupați, care au nevoie de o soluție pentru a prepara hrana cât mai repede.

Nu e neapărat să cumperi produse semipreparate, poți încropi chiar tu rapid ceva – de exemplu cartofi cu brânză și smântână, care vor ieși incredibil de buni și vor fi gata în doi timpi și trei mișcări.

 

Ca o mică sugestie, încearcă neapărat și popcornul pentru microunde – se vinde în pliculețe speciale și în doar câteva minute te poți bucura de o pungă de floricele proaspete, fierbinți și extra gustoase.

 

Încălzești mâncarea în doar câteva momente

Cuptoarele cu microunde se dovedesc de multe ori mai eficiente decât aragazul sau plita când vine vorba de încălzirea mâncărurilor din frigider. În loc să pierzi timp punându-le pe foc și având grijă să nu se lipească mâncarea de cratiță, pui direct castronul în cuptor, reglezi timerul și în nici 5 minute ai masa caldă la dispoziție.

 

Reglezi intensitatea și timpul de gătire

Datorită afișajului și butoanelor intuitive, stabilești extrem de ușor timpul necesar gătirii și ai posibilitatea de a vedea oricând câte minute s-au scurs și cât mai ai de așteptat până când mâncarea e gata. De asemenea, atunci când atinge intervalul de timp stabilit, cuptorul cu microunde se oprește singur, astfel încât să ai un control eficient asupra preparatelor.

 

Scapi de gătitul în ulei 

Spre deosebire de mâncărurile gătite pe aragaz, cele preparate în cuptorul cu microunde pot fi considerate mai sănătoase din punct de vedere al conținutului de grăsimi, nefiind nevoie de ulei, untură sau unt pentru preparare. De asemenea, mulți specialiști susțin că avantajul principal al cuptoarelor cu microunde constă în faptul că acestea nu distrug vitaminele și proteinele din alimente, așa cum se întâmplă de multe ori în cazul unui cuptor obișnuit, unde alimentele sunt gătite un timp îndelungat la temperaturi înalte.

 

De Black Friday ai posibilitatea să găsești cuptoare cu microunde performante la prețuri foarte mici, care îți vor permite să le achiziționezi fără a-ți dezechilibra bugetul. Dacă mergi pe un design minimalist și modern al bucătăriei, poți opta pentru variantele de cuptoare cu microunde incorporabile. Ca mărci, vei găsi în promoții branduri cunoscute, care oferă calitate superioară și fac toți banii, dar și branduri nou apărute pe piață, ce oferă funcții foarte bune.

 

Nu uita ca înainte să cumperi, să arunci un ochi asupra specificațiilor tehnice, astfel încât să achiziționezi varianta care se potrivește necesităților tale: unele dintre ele au și grill, iar capacitatea de gătit și puterea depinde de modelul ales. Dacă vrei un model cu capacitate de peste 20 de litri, pe care să îl găsești în momentul de față în campania de Black Friday, poți alege un cuptor cu microunde de la Beko, foarte ușor de folosit și eficient.

Sursa foto: shutterstock.com

×