x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Preferinţe culinare

Preferinţe culinare

08 Noi 2008   •   00:00

Conform unui studiu la care au participat 120 de copii, publicat de revista britanică Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, s-a ajuns la concluzia că aceştia imită preferinţele culinare ale părinţilor.

Aceştia au completat un chestionar în care au indicat frecvenţa cu care cumpără anumite alimente. Micuţii au fost trimişi într-un magazin miniatural şi doar 35 dintre ei au cumpărat alimente sănătoase, precum fructe, legume, cereale, lapte etc., iar restul au preferat chipsuri, băuturi acidulate, dulciuri etc. Concluzia: pentru dieta sănătoasă a copiilor, părinţii trebuie să fie atenţi la propriul regim alimentar. (M.B.)

 

Record ratat

În această toamnă, Iranul a fost aproape de stabilirea recordului pentru cel mai mare sandviş din lume. Pregătit într-un parc din capitala Teheran, sandvişul uriaş, având o lungime de 1.500 metri, a fost pe gustul mulţimii flămânde. Aşa că, din nefericire, miile de persoane care au asistat la realizarea lui au dat buzna la masă şi l-au mâncat, sandvişul dispărând cu totul în doar câteva minute. Timpul a fost prea scurt pentru ca reprezentanţii Guiness Book să apuce  să-l omologheze. Pentru realizarea acestuia s-au folosit 700 kg de carne de struţ şi 700 kg carne de pui. Ca o curiozitate, carnea de struţ nu este grasă şi conţine mult fier. (F.G.)

 

Civilizaţia pâinii

În ultima zi de octombrie, în Varşovia, la Muzeul Naţional de Etnografie al Poloniei, a avut loc deschiderea expoziţiei “Civilizaţia pâinii”. Expunerea publică se doreşte a fi un eveniment de promovare a formelor autentice ale culturii europene tradiţionale. Expoziţia a prezentat şi ritualurile agrare din Transilvania legate de semănat, secerat şi prepararea pâinii, dar şi utilizările rituale ale acestui aliment sacru. Prezentarea acestora a avut loc prin intermediul fotografiilor, obiectelor, filmelor şi planşelor explicative. Evenimentul se va desfăşura până la data de 1 februarie 2009. (Florina Grigorie)

×
Subiecte în articol: gastronomie