x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din carne

0
03 Sep 2008 - 00:00

Carne de porc cu linte - Mîncare cu rinichi de porc - Mîncare de legume cu pui - Piept de pui la grătar



Carne de porc cu linte

Incrediente:
un kilogram carne de porc, 400 g linte, 300 g paste orzo, un morcov, două cepe, un fir de praz, un sfert de ţelină, o căpăţînă de usturoi, doi ardei graşi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, pătrunjel

Preparare:

1 Carnea de porc se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe.

2 Cepele, prazul şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

3 Se încinge ulei într-o cratiţă şi se prăjeşte carnea. Cînd a căpătat o culoare maronie se adaugă legumele tocate şi se prăjeşte încă zece minute la foc potrivit.

4 Lintea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte şi se fierbe în apă cu puţină sare.

5 Cînd este aproape fiartă se adaugă legumele şi carnea prăjită, se condimentează şi se lasă 20 de minute.

6 Pastele se fierb, se scurg de apă şi se pun în farfurii împreună cu mîncarea de linte.

Sfat: Se serveşte totul fierbinte, presărat cu pătrunjel tocat.

Băutura: Pinot Noir


Mîncare cu rinichi de porc

Incrediente:
450 g fasole verde, 500 g broccoli, 400 g mazăre, 100 g boabe de porumb din conservă, doi ardei capia, o ceapă, doi căţei de usturoi, 200 ml smîntînă, 200 g caşcaval, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, ciuperci, praz

Preparare:
1 Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.

2 Rinichii se curăţă, se spală şi se taie în bucăţele. Baconul se taie julien şi se pune într-un castron.

3 Cepele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, ardeii capia se curăţă şi se taie cubuleţe.

4 Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pun ceapa, ardeii şi morcovul, se călesc zece minute, apoi se adaugă peste fasole.

5 Roşiile se dau pe răzătoare sau se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Cînd fasolea este pe jumătate fiartă se pun legumele călite, roşiile tocate, pasta de tomate, ardeiul iute tocat, sarea, piperul şi rinichii prăjiţi puţin în ulei încins.

6 Se lasă pe foc pînă s-a înmuiat carnea şi legumele sînt fierte, se adaugă baconul prăjit, pătrunjelul tocat şi se opreşte focul.

Sfat: Se serveşte fierbinte, cu murături sau salată de varză roşie.

Băutura: Pinot Noir


Mîncare de legume cu pui

Incrediente:
două piepturi de pui, o vînătă, doi ardei graşi, un dovlecel, un ardei capia, două cepe, 4 roşii, 4 căţei de usturoi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, pătrunjel, sfeclă roşie

Preparare:
1 Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se condimentează, se prăjesc în ulei încins şi se păstrează la cald.

2 Vînăta se spală şi se taie în bucăţi mai mici, dovlecelul se spală, se taie felii sau cuburi.

3 Ardeii graşi şi ardeiul capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie fîşii şi se pun într-un castron împreună cu cepele tăiate peştişori.

4 Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeiul la călit, împreună cu usturoiul tăiat felii subţiri.

5 Se lasă pe foc pînă se înmoaie, se adaugă vînăta şi cubuleţele de dovlecel. Se călesc pînă capătă o culoare aurie, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate felii, sarea şi piperul.

6 Se lasă să fiarbă pînă scade sosul, se adaugă piepturile de pui şi se mai fierb cinci minute.

Sfat: Se servesc fierbinţi, presărate cu verdeaţă tocată şi cu salată de sfeclă roşie.

Băutura: Fetească Neagră


Piept de pui la grătar

Incrediente:
4 piepturi de pui, 100 ml oţet balsamic, 150 g alune, două roşii, două linguri de muştar iute, 5 căţei de usturoi, doi ardei graşi, o ceapă, o lămîie, ulei de măsline, sare, piper, cartofi

Preparare:
1 Într-un castron se amestecă oţetul balsamic, muştarul, trei căţei de usturoi tocaţi şi sucul de lămîie.

2 Se adaugă patru linguri de ulei, sare şi piper, se introduc piepturile de pui dezosate şi se amestecă.

3 Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la rece pentru 4 ore, amestecînd din cînd în cînd.

4 Se scot din marinată, se scurg şi se frig pe grătarul încins pînă ce carnea se albeşte şi poate fi pătrunsă de dinţii unei furculiţe.

5 Ardeii graşi, usturoiul rămas şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă cubuleţe. Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc zece minute.

6 Se adaugă roşiile tăiate mărunt, alunele tocate, sarea şi piperul. Se fierbe zece minute şi se serveşte alături de pieptul de pui cald.

Sfat:
Se poate servi cu o garnitură din cartofi fierţi, sare, piper şi pătrunjel tocat.

Băutura: Pinot Noir
Citeşte mai multe despre:   sare,   ulei,   taie,   curata,   spala,   caiet de retete

 

Ştiri din .ro




Mai multe titluri din categorie

Doliu în presa românească. A murit un mare jurnalist de la TVR

Doliu în presa românească. A murit un mare jurnalist de la TVR
Doliu în presa românească. Sorin Burtea, unul dintre cei mai importanți și experimentați jurnaliști, a murit luni, la vârsta de 67 de ani. De-a lungul deceniilor, Burtea s-a făcut cunoscut pentru emisiunile...

Turismul din Spania se prăbușește. Cu 98% mai puțini străini au vizitat țara în iunie 2020

Turismul din Spania se prăbușește. Cu 98% mai puțini străini au vizitat țara în iunie 2020
Numărul turiștilor străini în Spania a scăzut cu 98% în luna iunie 2020, față de perioada similară din 2019, arată datele Institutul Naţional de Statistică (INE), citat de Reuters. 204.926 de...

Focar Covid-19 la TVR. Al șaptelea angajat, depistat pozitiv la noul coronavirus

Focar Covid-19 la TVR. Al șaptelea angajat, depistat pozitiv la noul coronavirus
Încă o persoană din Televiziunea Publică a fost depistată pozitiv la testul COVID-19, a anunțat Televiziunea Română Potrivit procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi Cabinetul Medical al...

Albinele, specie pe cale de dispariție

Albinele, specie pe cale de dispariție
Albinele există pe pământ de zeci de milioane de ani, practic ele au evoluat odată cu plantele. Fără ele, principalele polenizatoare ale planetei, nu am avea majoritatea fructelor și legumelor folosite astăzi...

Revenire surpriză în televiziune. „Am spus tot timpul, chiar și după ce m-am retras (credeam, definitiv) din media, că munca în televiziune am iubit-o și o s-o iubesc mereu”

Revenire surpriză în televiziune. „Am spus tot timpul, chiar și după ce m-am retras (credeam, definitiv) din media, că munca în televiziune am iubit-o și o s-o iubesc mereu”
Laura Nureldin se alătură echipei Observator de la Antena 1. Aceasta va prezenta Observatorul de la ora 13.00 și 16.00, în fiecare sâmbătă și pe cel de la ora 13.00 în fiecare duminică.  Lumea m-a...

Un vin românesc în lista denumirilor protejate din UE

Un vin românesc în lista denumirilor protejate din UE
Comisia Europeană a inclus vinul ''Adamclisi'' din România în Registrul european al produselor cu ''denumire de origine protejată" (DOP), se arată într-un comunicat al executivului comunitar. Vinurile...

Joi și vineri, la Observator 19:00, Alessandra Stoicescu vorbește cu economistul Nouriel Roubini despre viitorul economic al României

Joi și vineri, la Observator 19:00, Alessandra Stoicescu vorbește cu economistul Nouriel Roubini despre viitorul economic al României
Observatorul orei 19:00 de la Antena 1 duce economia României la doctor. Nouriel Roubini, economistul american care a prevăzut Marea Criză din 2008 răspunde întrebărilor adresate de Alessandra Stoicescu și ...

45% dintre români nu vor să plece în concediu în 2020, mai ales din cauza pandemiei

45% dintre români nu vor să plece în concediu în 2020, mai ales din cauza pandemiei
45% dintre români nu vor să plece în concediu în 2020, în principal din cauza nesiguranței provocată de pandemia de coronavirus, arată un studiu al platformei de anunțuri online OLX. Dintre cei care au...

Celebru artist internațional: „M-am simţit umilit şi jignit de lockdown; uneori am încălcat regulile” (GALERIE FOTO)

Celebru artist internațional: „M-am simţit umilit şi jignit de lockdown; uneori am încălcat regulile” (GALERIE FOTO)
„Mărturisesc că am încălcat voluntar interdicţia de a ieşi în timpul blocajului”, a afirmat un cunoscut artist italian, cu faimă internațională, care a intervenit în calitate de invitat la o conferinţă...

Turist în România, în perioada pandemiei. Cele mai căutate destinații

Turist în România, în perioada pandemiei. Cele mai căutate destinații
Galerie Foto Hotelierii încearcă să recupereze ce se mai poate, din anul compromis 2020. Mulți români au ales destinațiile cele mai sigure, care le-au fost indicate în lunile de primăvară, când harta țării noastre era...

Covid-19 la TVR. Al șaselea angajat, confirmat cu noul coronavirus

Covid-19 la TVR. Al șaselea angajat, confirmat cu noul coronavirus
Încă o persoană din Televiziunea Publică a fost depistată pozitiv la testul COVID-19. Datorită programului de lucru la domiciliu, acest al șaselea caz nu are niciun contact la locul de muncă. Facem...

Oamenii din turism cer încetarea denigrării domeniului

Oamenii din turism cer încetarea denigrării domeniului
Galerie Foto Toate asociațiile de promovare a turismului din România, constituite în grupul Alianța Pentru Turism (APT), au transmis către premierul Ludovic Orban o scrisoare deschisă, pentru a cere sprijin. Industria...

Covid-19 la Acces Direct. Încă un membru al echipei, confirmat pozitiv. Emisiunea intră în pauză

Covid-19 la Acces Direct. Încă un membru al echipei, confirmat pozitiv. Emisiunea intră în pauză
Încă un membru al echipei Acces Direct a fost confirmat pozitiv la Covid-19. Până în prezent, se știa că Vulpița, Viorel și un reporter sunt infectați. Anunțul a fost făcut de Mirela Vaida. Începând de...

Un partener de viață optimist te protejează de Alzheimer

Un partener de viață optimist te protejează de Alzheimer
Dacă partenerul dvs. este un optimist, prin natura lui, nu numai că vă ajută să vedeți partea frumoasă a vieții, dar vă protejează și de boala Alzheimer, potrivit unui studiu al Universității din...

Tragedie în lumea modei. A murit creatorul costumelor lui David Bowie

Tragedie în lumea modei. A murit creatorul costumelor lui David Bowie
Creatorul de modă japonez Kansai Yamamoto a murit de leucemie, la vârsta de 76 de ani, transmite AFP. Acesta a fost cunoscut mai ales pentru colaborările sale cu celebrul cântăreț britanic David Bowie, el...
Serviciul de email marketing furnizat de