x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din legume

0
03 Sep 2008 - 00:00

Fasole verde cu mazăre - Chifteluţe de legume cu şofran - Ciuperci cu mazăre - Tartă cu dovlecei şi roşii



Fasole verde cu mazăre

Incrediente:
450 g fasole verde, 500 g broccoli, 400 g mazăre, 100 g boabe de porumb din conservă, doi ardei capia, o ceapă, doi căţei de usturoi, 200 ml smîntînă, 200 g caşcaval, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, ciuperci, praz

Preparare:
1 Smîntîna se amestecă bine cu caşcavalul ras, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.

2 Fasolea verde şi broccoli se fierb, se clătesc cu apă rece şi se taie în bucăţi mai mici.

3 Mazărea se fierbe în apă cu puţină sare, se scurge de apă şi se pune lîngă legumele fierte. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

4 Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, ardeii capia curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe.

5 Se călesc pînă devin aurii, se pun legumele fierte, boabele de porumb şi se prăjesc zece minute.

6 Se opreşte focul, se adaugă sare şi piper după gust, apoi puţin pătrunjel tocat. Se pun legumele în farfurii, se toarnă deasupra sosul de smîntînă cu caşcaval şi se presară pătrunjel tocat.

Sfat: La mîncarea de legume se mai poate adăuga praz tăiat rondele sau ciuperci feliate.

Băutura: Aligoté


Chifteluţe de legume cu şofran

Incrediente:
doi morcovi, 100 g fasole verde, un ardei iute mic, 3 căţei de usturoi, o ceapă, un ardei gras, un cartof, două ouă, un vîrf de linguriţă de şofran, mărar, un vîrf de linguriţă de bicarbonat de sodiu, sare, piper, ulei, făină, sos de ardei iute

Preparare:
1 Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Fasolea verde se spală, se fierbe şi se taie în bucăţele.

2 Cartoful se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se presează cu o lingură ca să elimine sucul.

3 Ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt.

4 Se pun legumele într-un castron împreună cu usturoiul curăţat de foi şi pisat, ceapa curăţată de foi şi tăiată cubuleţe. Se adaugă mărar tocat, sare şi piper după gust.

5 Se presară şofranul, bicarbonatul de sodiu, se adaugă ouăle şi se amestecă pînă devine o compoziţie omogenă.

6 Se formează chifteluţe, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră, se aşază pe un şervet absorbant şi se lasă să se răcească cinci minute.

Sfat: Se servesc fierbinţi sau reci, cu sos de ardei iute.

Băutura: Traminer


Ciuperci cu mazăre

Incrediente:
500 g ciuperci, 450 g mazăre, două legături ceapă verde, doi căţei de usturoi, un ardei iute mic, 50 g unt, 100 g parmezan, nucşoară, o legătură de mărar, sare, piper, smîntînă, ulei de măsline

Preparare:
1 Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se spală, se curăţă de codiţe şi se lasă întregi.

2 Codiţele se taie în felii mai subţiri şi se pun într-un castron. Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă ceapa, usturoiul, un vîrf de cuţit de pudră de nucşoară, codiţele de ciuperci tocate şi ardeiul iute curăţat de seminţe şi tăiat mărunt.

3 Se călesc timp de zece minute, se adaugă mazărea spălată, sarea şi piperul.

4 Se toarnă o cană de apă, se lasă pe foc pînă cînd mazărea este aproape fiartă, se adaugă parmezan ras, mărar tocat şi se ia de pe foc.

5 Ciupercile se stropesc cu ulei de măsline şi se umplu cu amestecul de mazăre şi parmezan.

6 Se aşază ciupercile într-o tavă, se introduc în cuptor şi se ţin timp de 15 minute la foc potrivit.

Sfat: Se servesc fierbinţi, cu smîntînă şi mărar proaspăt tocat.

Băutura: Pinot Gris


Tartă cu dovlecei şi roşii

Incrediente:
un pachet de foitaj, 5 roşii, 4 dovlecei, 100 g ricotta, 100 g parmezan, un fir de praz, doi căţei de usturoi, 3 linguri de pesmet, sare, piper, ulei de măsline, busuioc, ouă, făină

Preparare:
1 Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se prăjeşte în ulei încins pînă devine sticlos, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

2 Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se pun într-un castron şi se amestecă bine cu sare. Se lasă să stea zece minute, se scurg de apă şi se prăjesc cinci minute la foc iute.

3 Se scot într-o strecurătoare, se lasă să se răcească şi se condimentează.

4 Se amestecă bine cu ricotta, 50 g parmezan, usturoiul pisat şi prazul. Se adaugă busuioc tocat, se amestecă şi se lasă să stea cinci minute.

5 Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde într-o tavă şi se presară pesmetul.

6 Se toarnă amestecul de dovlecei cu brînză, se aşază deasupra felii de roşii, se introduce în cuptorul încins şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit.

Sfat:
Ca să obţinem o compoziţie mai legată, se pot adăuga cîteva ouă şi puţină făină.

Băutura: Vin alb de buturugă
Citeşte mai multe despre:   sare,   minute,   ulei,   verde,   iute,   lasa,   curata,   spala,   tocat,   caiet de retete

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Numere de stand-up, magie, dar și interpretări originale vor fi în marea finală iUmor

Numere de stand-up, magie, dar și interpretări originale vor fi în marea finală iUmor
După 11 ediții de audiții și o semifinală, iUmor, cel mai urmărit show de umor din România, a ajuns la marea finală în cadrul căreia 12 concurenți se vor lupta pentru marele premiu în valoare de 20.000 de...

Tânăra activistă Greta Thunberg, desemnată Persoana Anului 2019 de revista Time

Tânăra activistă Greta Thunberg, desemnată Persoana Anului 2019 de revista Time
Suedeza Greta Thunberg, o tânără activistă pentru climă în vârstă de 16 ani, a fost desemnată Persoana Anului 2019 de revista americană Time, potrivit unui anunţ ce a fost făcut miercuri în emisiunea...

Cea mai mare sticlă de whisky din lume ar putea fi vândută la licitație cu peste 15.000 de lire sterline

Cea mai mare sticlă de whisky din lume ar putea fi vândută la licitație cu peste 15.000 de lire sterline
Cea mai mare sticlă de whisky ''single malt'' este scoasă la vânzare în cadrul unei licitaţii online şi ar putea obţine peste 15.000 de lire sterline. Sticla de 105,3 litri conţinând whisky cu o vechime de 14...

Dolce&Gabbana a folosit ilegal numele lui Maradona

Dolce&Gabbana a folosit ilegal numele lui Maradona
Casa de modă italiană Dolce&Gabbana a fost condamnată să-i plătească 70.000 de euro, reprezentând daune şi interese, fostei legende a fotbalului argentinian Diego Armanda Maradona pentru folosirea numelui...

S-au ales semifinaliștii sezonului 7 Chefi la cuțite

S-au ales semifinaliștii sezonului 7 Chefi la cuțite
Galerie Foto Ultima confruntare pe echipe din sezonul 7, difuzată luni seară pe Antena 1, a clasat cel mai iubit show culinar ca lider detașat de piață pe toate categoriile de public, în intervalul 20.00-23.55 în care a fost...

Numele semifinaliștilor sezonului 7 Chefi la cuțite, dezvăluit în această seară

Numele semifinaliștilor sezonului 7 Chefi la cuțite, dezvăluit în această seară
Galerie Foto Diseară, de la 20:00, concurenții rămași în competiția celui mai iubit show culinar își vor începe ziua cu același gând, acela de a se întoarce în bucătăria Chefi la cuțite, conștienți însă ca de...

Amalia Bellantoni părăsește Chefi la cuțite

Amalia Bellantoni părăsește Chefi la cuțite
Galerie Foto Ediția de luni seară a adus un nou record de audiență pentru emisiunea Chefi la cuțite: show-ul a înregistrat cea mai bună audiență la nivelul publicului comercial, de la lansarea sezonului 7. 29,3 procente...

Agenția TUI Travel se întoarce în România, cu un nou partener

Agenția TUI Travel se întoarce în România, cu un nou partener
Piața românească de turism a devenit un deziderat pentru marile agenții din lume, după creșterile succesive înregistrate în ultimii trei ani. TUI Group, cel mai mare tour operator din lume, va fi reprezentat în...

Vacanță de iarnă la schi, în România

Vacanță de iarnă la schi, în România
Iubitorii sporturilor de iarnă au de unde alege, dacă vor să-și petreacă vacanța de Crăciun în țară. Domeniul schiabil s-a extins în ultimii ani, iar hotelierii și-au diversificat ofertele. Cele mai populare...

Centrul de Agrement și Divertisment Poiana Brașov

Cei care vor să se relaxeze la Poiana Brașov și atunci când nu schiază, au la dispoziție un centru de agrement amplasat la poalele pârtiei de schi Bradul, în spatele complexului Capra Neagră, unde...

(P) Redecoreaza Craciunul cu oferte pentru casa ta!

(P) Redecoreaza Craciunul cu oferte pentru casa ta!
Galerie Foto Craciunul este la doar doua saptamani distanta asa ca, trebuie sa incepem pregatirile pentru cea mai frumoasa sarbatoare din an. Cu totii adoram sa redecoram in aceasta perioada, probabil si din simplul fapt ca dupa C...

Alina Ceușan și Carmen Grebenișan – secrete de înfrumusețare din Asia Express

Alina Ceușan și Carmen Grebenișan – secrete de înfrumusețare din Asia Express
Galerie Foto Când ești un influencer de succes, dar ai doar un 1 Euro pe zi, trebuie să găsești tot felul de soluții pentru a nu renunța la ritualurile de înfrumusețare. Alina Ceușan și Carmen Grebenișan și-au păstrat...

Concurenții Chefi la cuțite, la doi pași de semifinală

Concurenții Chefi la cuțite, la doi pași de semifinală
Galerie Foto Diseară, de la 20:00, Antena 1 difuzează penultimul battle din sezonul 7 Chefi la cuțite. La doar doi pași de semifinală, concurenții vor primi o nouă provocare din partea Ginei Pistol, iar proba le va testa...

Atenție unde călătoriți. Cod portocaliu de vânt puternic și inundații în Irlanda

Atenție unde călătoriți. Cod portocaliu de vânt puternic și inundații în Irlanda
Coduri portocaliu şi galben de vânt puternic şi inundaţii în Irlanda. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în...

Facebook, amendată cu 3,6 milioane de euro în Ungaria

Facebook, amendată cu 3,6 milioane de euro în Ungaria
Oficiul Concurenţei din Ungaria (GVH) a amendat vineri reţeaua de socializare Facebook cu 1,2 miliarde de forinţi (3,6 milioane de euro). Este cea mai mare amendă impusă vreodată într-un caz legat de protecţia...
Serviciul de email marketing furnizat de