x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din legume

0
03 Sep 2008 - 00:00

Fasole verde cu mazăre - Chifteluţe de legume cu şofran - Ciuperci cu mazăre - Tartă cu dovlecei şi roşii



Fasole verde cu mazăre

Incrediente:
450 g fasole verde, 500 g broccoli, 400 g mazăre, 100 g boabe de porumb din conservă, doi ardei capia, o ceapă, doi căţei de usturoi, 200 ml smîntînă, 200 g caşcaval, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, ciuperci, praz

Preparare:
1 Smîntîna se amestecă bine cu caşcavalul ras, sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.

2 Fasolea verde şi broccoli se fierb, se clătesc cu apă rece şi se taie în bucăţi mai mici.

3 Mazărea se fierbe în apă cu puţină sare, se scurge de apă şi se pune lîngă legumele fierte. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

4 Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, ardeii capia curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe.

5 Se călesc pînă devin aurii, se pun legumele fierte, boabele de porumb şi se prăjesc zece minute.

6 Se opreşte focul, se adaugă sare şi piper după gust, apoi puţin pătrunjel tocat. Se pun legumele în farfurii, se toarnă deasupra sosul de smîntînă cu caşcaval şi se presară pătrunjel tocat.

Sfat: La mîncarea de legume se mai poate adăuga praz tăiat rondele sau ciuperci feliate.

Băutura: Aligoté


Chifteluţe de legume cu şofran

Incrediente:
doi morcovi, 100 g fasole verde, un ardei iute mic, 3 căţei de usturoi, o ceapă, un ardei gras, un cartof, două ouă, un vîrf de linguriţă de şofran, mărar, un vîrf de linguriţă de bicarbonat de sodiu, sare, piper, ulei, făină, sos de ardei iute

Preparare:
1 Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Fasolea verde se spală, se fierbe şi se taie în bucăţele.

2 Cartoful se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se presează cu o lingură ca să elimine sucul.

3 Ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt.

4 Se pun legumele într-un castron împreună cu usturoiul curăţat de foi şi pisat, ceapa curăţată de foi şi tăiată cubuleţe. Se adaugă mărar tocat, sare şi piper după gust.

5 Se presară şofranul, bicarbonatul de sodiu, se adaugă ouăle şi se amestecă pînă devine o compoziţie omogenă.

6 Se formează chifteluţe, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră, se aşază pe un şervet absorbant şi se lasă să se răcească cinci minute.

Sfat: Se servesc fierbinţi sau reci, cu sos de ardei iute.

Băutura: Traminer


Ciuperci cu mazăre

Incrediente:
500 g ciuperci, 450 g mazăre, două legături ceapă verde, doi căţei de usturoi, un ardei iute mic, 50 g unt, 100 g parmezan, nucşoară, o legătură de mărar, sare, piper, smîntînă, ulei de măsline

Preparare:
1 Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se spală, se curăţă de codiţe şi se lasă întregi.

2 Codiţele se taie în felii mai subţiri şi se pun într-un castron. Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă ceapa, usturoiul, un vîrf de cuţit de pudră de nucşoară, codiţele de ciuperci tocate şi ardeiul iute curăţat de seminţe şi tăiat mărunt.

3 Se călesc timp de zece minute, se adaugă mazărea spălată, sarea şi piperul.

4 Se toarnă o cană de apă, se lasă pe foc pînă cînd mazărea este aproape fiartă, se adaugă parmezan ras, mărar tocat şi se ia de pe foc.

5 Ciupercile se stropesc cu ulei de măsline şi se umplu cu amestecul de mazăre şi parmezan.

6 Se aşază ciupercile într-o tavă, se introduc în cuptor şi se ţin timp de 15 minute la foc potrivit.

Sfat: Se servesc fierbinţi, cu smîntînă şi mărar proaspăt tocat.

Băutura: Pinot Gris


Tartă cu dovlecei şi roşii

Incrediente:
un pachet de foitaj, 5 roşii, 4 dovlecei, 100 g ricotta, 100 g parmezan, un fir de praz, doi căţei de usturoi, 3 linguri de pesmet, sare, piper, ulei de măsline, busuioc, ouă, făină

Preparare:
1 Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se prăjeşte în ulei încins pînă devine sticlos, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

2 Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se pun într-un castron şi se amestecă bine cu sare. Se lasă să stea zece minute, se scurg de apă şi se prăjesc cinci minute la foc iute.

3 Se scot într-o strecurătoare, se lasă să se răcească şi se condimentează.

4 Se amestecă bine cu ricotta, 50 g parmezan, usturoiul pisat şi prazul. Se adaugă busuioc tocat, se amestecă şi se lasă să stea cinci minute.

5 Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde într-o tavă şi se presară pesmetul.

6 Se toarnă amestecul de dovlecei cu brînză, se aşază deasupra felii de roşii, se introduce în cuptorul încins şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit.

Sfat:
Ca să obţinem o compoziţie mai legată, se pot adăuga cîteva ouă şi puţină făină.

Băutura: Vin alb de buturugă
Citeşte mai multe despre:   sare,   minute,   ulei,   verde,   iute,   lasa,   curata,   spala,   tocat,   caiet de retete

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Grădinile celebrului castel al regilor Angliei va fi deschis turiștilor

Grădinile celebrului castel al regilor Angliei va fi deschis turiștilor
Una dintre reşedinţele oficiale ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îşi va deschide grădinile pentru public, prima dată în peste 40 de ani, transmite Reuters. Turiștii vor putea face un...

Palatului Regal din Șoseaua Kiseleff - detalii puțin știute

Palatului Regal din Șoseaua Kiseleff - detalii puțin știute
Deși se află pe unul dintre cele mai frumoase bulevarde ale Bucureștiului, ar trece, poate, neobservată, în plimbările noastre la Șosea, dacă nu i-am ști, dinainte, povestea... O poveste aproape la fel de...

Metodă rapidă de învățare a unei limbi străine... în vacanță

Metodă rapidă de învățare a unei limbi străine... în vacanță
Poate n-o să stai chiar la un hotel de 5 stele – o fi de 4, ori numai de 3 – dar cu siguranță felul în care vei consuma o astfel de vacanță merită punctajul maxim. Și asta pentru că vei beneficia de...

Biserici protejate din România. Trece-le pe lista de obiective de vizitat în vacanță

Biserici protejate din România. Trece-le pe lista de obiective de vizitat în vacanță
De fapt, dacă ar fi să luăm ca structură de rezistență arcul carpatic, urmându-l de o parte și de alta a semețelor lui vârfuri, nu trei cercuri concentrice ale credinței am afla, ci mult mai multe, din care...

Athos - sfaturi pentru pelerini

Athos - sfaturi pentru pelerini
Oricât am lărgi conceptul de turism religios, la Athos, călătorul nu mai e turist, ci pelerin. Cu avantajele și dezavantajele sale. Ortodoxia slujită la Athos, ca și cea repovestită în paginile...

Cascada Măgura a fost introdusă în circuitul turistic național

Cascada Măgura a fost introdusă în circuitul turistic național
Cascada Măgura a fost introdusă în circuitul turistic local și național de către Primăria comunei Moisei. Aceasta a fost descoperită recent în Munții Rodnei. "Primăria Moisei a dus la îndeplinire planul...

Târnava Mare, raiul bicicliștilor, în pandemie

Târnava Mare, raiul bicicliștilor, în pandemie
Galerie Foto Nevoia de a-și petrece concediul cât mai departe de locurile aglomerate i-a îndreptat pe mulți români către traseele pe care se parcurgeau, până anul acesta, cele mai pitorești concursuri de ciclism. O pistă de...

Noi destinații izolate pentru un concediu în siguranță

Noi destinații izolate pentru un concediu în siguranță
Galerie Foto Sănătatea turiștilor este cea care conferă acum confort, în vacanță, iar românii au ales, în prima parte a sezonului estival, zonele izolate din România, redescoperind destinații aproape uitate până la...

Grecia impune turiștilor taxă pentru servicii medicale

Grecia impune turiștilor taxă pentru servicii medicale
Turiștii care merg în Grecia vor plăti o suprataxă de 20 de euro pentru asistența medicală primită pe perioada vacanței în această țară. Este pentru prima oară când autoritățile impun această măsură,...

Doliu în presa românească. A murit un mare jurnalist de la TVR

Doliu în presa românească. A murit un mare jurnalist de la TVR
Doliu în presa românească. Sorin Burtea, unul dintre cei mai importanți și experimentați jurnaliști, a murit luni, la vârsta de 67 de ani. De-a lungul deceniilor, Burtea s-a făcut cunoscut pentru emisiunile...

Turismul din Spania se prăbușește. Cu 98% mai puțini străini au vizitat țara în iunie 2020

Turismul din Spania se prăbușește. Cu 98% mai puțini străini au vizitat țara în iunie 2020
Numărul turiștilor străini în Spania a scăzut cu 98% în luna iunie 2020, față de perioada similară din 2019, arată datele Institutul Naţional de Statistică (INE), citat de Reuters. 204.926 de...

Focar Covid-19 la TVR. Al șaptelea angajat, depistat pozitiv la noul coronavirus

Focar Covid-19 la TVR. Al șaptelea angajat, depistat pozitiv la noul coronavirus
Încă o persoană din Televiziunea Publică a fost depistată pozitiv la testul COVID-19, a anunțat Televiziunea Română Potrivit procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi Cabinetul Medical al...

Albinele, specie pe cale de dispariție

Albinele, specie pe cale de dispariție
Albinele există pe pământ de zeci de milioane de ani, practic ele au evoluat odată cu plantele. Fără ele, principalele polenizatoare ale planetei, nu am avea majoritatea fructelor și legumelor folosite astăzi...
Serviciul de email marketing furnizat de