x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din peşte

0
06 Aug 2008 - 00:00

Macrou cu pesmet picant

un kilogram macrou proaspăt, doi morcovi, 600 g cartofi albi, un sfert de ţelină, două cepe, 200 ml vin alb sec, o frunză de dafin, cimbru, o lămîie, 4 căţei de usturoi, 200 g roşii, 100 g pesmet, un ardei iute, sare, piper, ulei, pătrunjel



Macrou cu pesmet picant

un kilogram macrou proaspăt, doi morcovi, 600 g cartofi albi, un sfert de ţelină, două cepe, 200 ml vin alb sec, o frunză de dafin, cimbru, o lămîie, 4 căţei de usturoi, 200 g roşii, 100 g pesmet, un ardei iute, sare, piper, ulei, pătrunjel

1 Macroul se curăţă, se spală, se presară cu sare în interior şi exterior. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici.

2 Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pun ardeiul iute tocat mărunt, legumele rase şi cele tocate, se adaugă pesmetul, sare, piper şi se amestecă.

3 Se prăjeşte totul la foc mic cîteva minute, se opreşte focul şi se păstrează la cald.

4 Macroul se aşază într-o tavă, împreună cu vinul alb, sare, piper, felii de lămîie şi frunza de dafin.

5 Se presară usturoiul curăţat de foi şi tăiat felii, două crenguţe de pătrunjel şi puţină apă.

6 Se introduce în cuptor şi se lasă 30 de minute la foc mediu.

Sfat: Macroul se serveşte cu cartofi fierţi, amestecaţi cu felii de roşii şi presăraţi cu pesmetul picant.
Băutura: Riesling Italian


Tortellini cu somon

350 g tortellini cu brînză, 400 g somon afumat, 500 g sparanghel, 200 g unt, 3 gălbenuşuri, o lămîie, 50 ml apă, 100 g parmezan, busuioc verde, sare, piper, usturoi, muguri de pin, migdale

1 Gălbenuşurile se amestecă cu sucul de la o jumătate de lămîie, cu apă rece şi se pun într-o oală la bain-marie.

2 Se amestecă continuu cu un tel ca să nu se lipească de oală şi se lasă pînă cînd s-a îngroşat.

3 Se adaugă untul tăiat cubuleţe, sare şi piper. Se ia de pe foc, se amestecă pînă se dizolvă untul şi se păstrează la cald, acoperit cu un capac ca să nu facă crustă şi să nu se închege prea tare.

4 Somonul se feliază sau se taie cubuleţe, se pune într-un castron, se stropeşte cu sucul de lămîie rămas, se presară cu busuioc tocat şi se amestecă pentru a se îmbina aromele.

5 Tortellini se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg.

6 Se amestecă bine cu somonul şi sparanghelul, se toarnă deasupra sosul şi se presară parmezan ras şi busuioc proaspăt tocat.

Sfat: La sos se mai poate adăuga usturoi pisat, muguri de pin sau migdale tocate.
Băutura: Fetească Albă


Cotlet de somon cu ghimbir

4 cotlete somon, două cepe, 5 căţei de usturoi, 6 roşii, o lămîie, o linguriţă de zahăr tos, o linguriţă de oţet de mere, două crenguţe de busuioc verde, o linguriţă de ghimbir ras, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel

1 Se stropeşte o tavă cu puţin ulei de măsline şi se aşază cotletele de somon spălate şi scurse de apă.

2 Se stropesc cu suc de lămîie, se presară puţin usturoi pisat, se condimentează, se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduc în cuptor.

3 Se coc la foc potrivit 15-20 de minute, se îndepărtează folia şi se mai lasă cinci minute. Ceapa şi usturoiul rămas se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

4 Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul şi se călesc pînă devin transparente.

5 Se adaugă roşiile spălate şi date prin răzătoare, se lasă să fiarbă pînă a scăzut sosul, se adaugă zahărul tos, ghimbirul şi oţetul de mere.

6 Se condimentează, se mai lasă să fiarbă cinci minute, se presară pătrunjel tocat şi se opreşte focul.

Sfat: Cotletele de somon se servesc alături de sosul de roşii, presărate cu busuioc tocat.
Băutura: Fetească Regală


Păstrăv cu sos de cocos

4 păstrăvi, două cutii de lapte de cocos, două cepe, ghimbir, o limetă, sos de soia, 100 ml vin alb sec, piper roşu boabe, rozmarin, mentă, scorţişoară, 100 g nucă de cocos, sare, piper, ulei de măsline, migdale, muguri de pin

1 Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se aşază într-o tavă şi în interiorul fiecăruia se introduc felii de lămîie, ace de rozmarin şi frunze de mentă.

2 Se stropesc cu ulei de măsline, se toarnă vinul alb, o lingură de sos de soia şi se presară boabele de piper.

3 Se adaugă cepele curăţate de foi şi tăiate peştişori, o cană de apă, se introduce tava în cuptor şi se ţine 20-30 de minute.

4 Laptele de cocos se pune la fiert împreună cu jumătate din nuca de cocos, o linguriţă de ghimbir ras, sare, piper şi scorţişoară.

5 Se fierbe 10-15 minute, se opreşte focul şi se ţine la cald.

6 Se scot peştii pe farfurii, se toarnă deasupra sosul de cocos, se presară nuca de cocos rămasă şi se servesc imediat.

Sfat: La sosul de cocos se mai pot adăuga migdale sau muguri de pin tocaţi mărunt.
Băutura: Cabernet Sauvignon
Citeşte mai multe despre:   sare,   minute,   apă,   ulei,   piper,   presara,   cocos,   caiet de retete,   lămîie

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Sfaturi utile: Cum puteți economisi energie și reduce factura la încălzire prin câteva metode simple

Sfaturi utile: Cum puteți economisi energie și reduce factura la încălzire prin câteva metode simple
Galerie Foto Încălzirea acoperă un procent important în bugetul de cheltuieli al unei familii în sezonul rece. Termoizolarea pereților reprezintă măsura cu cel mai mare impact în factură, ce poate conduce la economii de...

Ariana Grande, acuzată de plagiat cu o săptămână înainte de premiile Grammy

Ariana Grande, acuzată de plagiat cu o săptămână înainte de premiile Grammy
Împotriva vedetei pop Ariana Grande a fost depus joi un denunţ pentru plagiat, în care se arată că piesa ei de succes ''7 Rings'', nominalizată la înregistrarea anului în cadrul premiilor Grammy, conţine strofe...

Ducii de Sussex nu sunt doriți de canadieni. Aceștia nu vor să plătească pentru șederea cuplului regal în țara lor

Ducii de Sussex nu sunt doriți de canadieni. Aceștia nu vor să plătească pentru șederea cuplului regal în țara lor
Cei mai mulţi dintre canadieni nu doresc să plătească cheltuielile de şedere în ţara lor a ducilor de Sussex, prinţul Harry şi Meghan Markle, inclusiv cele privind securitatea cuplului princiar, potrivit unui...

Anamaria Prodan revine la Antena Stars cu reality show-ul Prodanca şi Reghe. Preţul succesului

Anamaria Prodan revine la Antena Stars cu reality show-ul Prodanca şi Reghe. Preţul succesului
Galerie Foto Dupã mini seria Prodanca şi Reghe, viaţa în Dubai, difuzatã în exclusivitate la Antena Stars anul trecut, îndrãgita familie Prodan-Reghecampf revine pe micile ecrane cu un nou reality show – Prodanca şi...

Sibiul va concura pentru cea mai bună destinație turistică din Europa

Sibiul va concura pentru cea mai bună destinație turistică din Europa
Sibiul a fost nominalizat să concureze în acest an pentru cea mai bună destinaţie turistică europeană, după ce în 2007 a fost primul oraş din România cu statutul de Capitală Culturală Europeană şi în 2019...

Sicriul lui Johnny Hallyday, transferat într-un cavou din Antilele franceze

Sicriul lui Johnny Hallyday, transferat într-un cavou din Antilele franceze
Sicriul celebrului rocker francez Johnny Hallyday a fost transferat într-un cavou definitiv din cimitirul Lorient de pe insula Saint-Barthelemy din Antilele franceze, în apropierea mormântului unde a fost înhumat...

In memoriam Cristina Țopescu

In memoriam Cristina Țopescu
Televiziunea Română regretă dispariţia jurnalistei Cristina Țopescu şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o ediție specială in memoriam.   Cristina Țopescu  va rămâne veşnic în...

Premierul britanic Boris Johnson vrea să slăbească dar nu poate renunța la brânză

Premierul britanic Boris Johnson vrea să slăbească dar nu poate renunța la brânză
Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat că doreşte să slăbească în 2020, dar nu va lua parte la ''Veganuary'' - o practică populară de a adopta o alimentaţie vegană în luna ianuarie - întrucât ar...

Noi destinaţii turistice în judeţul Sibiu

Noi destinaţii turistice în judeţul Sibiu
Albota este localitatea care atrage un număr din ce în ce mai mare de turişti, în zona Sibiului, după ce aici au fost amenajate, din iniţiativă privată, o păstrăvărie şi locuri de cazare la standarde...

Insula Phuket, cea mai mare destinație turistică din Thailanda

Insula Phuket, cea mai mare destinație turistică din Thailanda
Insula Phuket este cea mai mare din Thailanda, situată în sudul țării, pe coasta de vest a Mării Andaman, din Oceanul Indian, fiind legată de continent prin două poduri. Este una din cele 76 de regiuni sau...

„Alpii Transilvaniei”, pe lista New York Times a celor 52 de locuri de vizitat în 2020. Lista completă a destinațiilor

„Alpii Transilvaniei”, pe lista New York Times a celor 52 de locuri de vizitat în 2020. Lista completă a destinațiilor
Publicația New York Times a realizat o listă cu 52 de locuri care merită vizitate în 2020. În topul țărilor cu destinații care trebuie văzute măcar o dată în viață se află și România, cu „Alpii...

Miliardar japonez caută parteneră să-l urmeze, la propriu, pe Lună

Miliardar japonez caută parteneră să-l urmeze, la propriu, pe Lună
Un miliardar japonez căută o parteneră care să-l urmeze pe Lună şi, deşi pare o propunere romantică, este vorba de o ofertă concretă care implică un periplu real plin de aventuri, relatează...

Serialul Vis de iubire va putea fi urmãrit la Happy Channel

Serialul Vis de iubire va putea fi urmãrit la Happy Channel
Galerie Foto      Din 22 ianuarie, în fiecare miercuri şi joi, de la 20:00, Happy Channel le aduce telespectatorilor unul dintre cele mai apreciate seriale turceşti ale momentului, Vis de iubire. Protagonistul serie...

Xtra Night Show revine la Antena 1

Xtra Night Show revine la Antena 1
Galerie Foto Emisiunea Xtra Night Show revine pe micul ecran diseară, 13 ianuarie, de la ora 23:30, la Antena 1. Subiectele momentului, invitați interesanți, materiale în exclusivitate sunt, și în acest sezon, ingrediente...

Mukinka, câștigătorul iUmor, a devenit tată pentru prima oară: “Am izbucnit în lacrimi de fericire în plină stradă”

Mukinka, câștigătorul iUmor, a devenit tată pentru prima oară:  “Am izbucnit în lacrimi de fericire în plină stradă”
Galerie Foto             Mukinka, câștigătorul celui de-al şaptelea sezon iUmor, a devenit tată de fată la scurt timp după ce a reușit să încânte o țară întreagă...
Serviciul de email marketing furnizat de