x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Preparate din peşte

0
03 Sep 2008 - 00:00

Picioare de crab cu orez picant - Medalion de peşte cu legume - Paste cu fructe de mare - Ştiucă cu legume



Picioare de crab cu orez picant

Incrediente:
275 g orez basmati, 450 g picioare de crab congelate, o ceapă, doi căţei de usturoi, două cuişoare, doi ardei capia, pastă de tomate, ghimbir ras, o lămîie, o lingură de amidon, o cană de apă, ulei, sare, piper, pătrunjel

Preparare:
1 Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

2 Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc pînă devin aurii. Se adaugă o linguriţă de ghimbir ras, cuişoarele şi sucul de lămîie.

3 Se condimentează, se adaugă  o linguriţă de pastă de tomate, amidonul dizolvat într-o cană de apă şi se lasă să fiarbă pînă s-a îngroşat sosul.

4 Orezul se clăteşte cu apă rece pînă cînd se elimină tot amidonul, se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă şi se lasă într-o strecurătoare.

5 Picioarele de crab se decongelează şi se prăjesc în ulei încins.

6 Se scot apoi pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald, într-un castron acoperit.

Sfat: Orezul se serveşte împreună cu picioarele de crab şi sosul picant, presărate cu pătrunjel tocat.

Băutura: Riesling Italian


Medalion de peşte cu legume

Incrediente:
4 fileuri de peşte, un dovlecel, 3 cartofi, doi ardei capia, o cutie de bere blondă, 100 g făină, 50 g parmezan, doi căţei de usturoi, o lingură de pesto de rucola, o lămîie, ulei de măsline, sare, piper, salată rucola, oţet balsamic, pătrunjel

Preparare:
1 Fileurile de peşte se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se ung cu ulei.

2 Se condimentează, se aşază pe o folie de aluminiu, se presară pătrunjel tocat, se pun cîteva felii de lămîie şi se împachetează.

3 Se aşază pe un grătar încins şi se frig circa şapte minute pe fiecare parte. Cartofii se spală, se fierb pe jumătate, se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de coajă.

4 Se taie cuburi, se aşază într-un castron împreună cu dovlecelul tăiat cuburi şi presărat cu sare.

5 Se lasă zece minute, se trec prin făină, se prăjesc în ulei încins şi se scot cu o spumieră. Se face un amestec din bere, sosul pesto, usturoiul pisat, ardeii capia tăiaţi cubuleţe, parmezanul ras, sarea şi piperul.

6 Se fierbe pînă scade puţin, se toarnă peste ingredientele prăjite şi se amestecă, avînd grijă să nu se sfărîme.

Sfat: Se servesc alături de fileurile de peşte şi o salată din rucola, oţet balsamic şi ulei.

Băutura: Fetească Albă


Paste cu fructe de mare

Incrediente:
600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, doi ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămîie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ardei iute, oţet, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel

Preparare:
1 Puii de caracatiţă se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-un castron cu apă şi o lingură de oţet, se acoperă şi se lasă să stea deoparte timp de 30 de minute.

2 Se stropesc cu ulei, se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de oregano, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se pun într-o tigaie.

3 Se prăjesc pînă cînd devin maronii pe toate părţile, se adaugă vinul alb şi romul, se acoperă cu un capac, se lasă să se evapore vinul, apoi se ia de pe foc şi se păstrează la cald.

4 Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un castron.

5 Se amestecă bine cu o linguriţă de pastă de ardei iute, sarea, usturoiul curăţat de foi şi feliat, sucul de lămîie, mazărea fiartă şi ingredientele din castron.

6 Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, se amestecă şi se servesc imediat.

Sfat: Usturoiul se poate prăji o dată cu ardeiul şi caracatiţa.

Băutura: Riesling Italian


Ştiucă cu legume

Incrediente:
două ştiuci, 500 g fasole verde, 300 g morcovi baby, două cepe, o căpăţînă de usturoi, doi ardei capia, un ardei iute, două lămîi, 200 ml vin alb sec, ulei de floarea soarelui, sare, piper, pătrunjel, varză albă

Preparare:
1 Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pisează. Se amestecă bine cu apă, sare şi se acoperă cu o farfurie.

2 Ştiucile se curăţă, se spală şi se condimentează. Se umplu în interior cu frunze de pătrunjel, felii de lămîie şi puţin ardei iute tocat.

3 Se aşază într-o tavă, împreună cu fasolea verde spălată şi tăiată în bucăţi mici, morcovii tăiaţi în jumătăţi sau lăsaţi întregi, ardeii tocaţi şi cepele feliate.

4 Se toarnă deasupra o cană de apă, vin alb, ulei şi se condimentează. Se acoperă cu folie de aluminiu, se introduce în cuptorul încins şi se lasă 20 de minute la foc potrivit.

5 Se îndepărtează folia, se verifică dacă s-au fiert legumele şi dacă mai este nevoie, se adaugă apă. Se mai lasă în cuptor încă zece minute.

6 Se scot din tavă într-un vas înalt, se toarnă deasupra mujdeiul şi se lasă acoperite zece minute.

Sfat: Se serveşte fierbinte, presărat cu verdeaţă tocată şi salată de varză.

Băutura: Pinot Gris
Citeşte mai multe despre:   sare,   pătrunjel,   apă,   ulei,   ardei,   lasa,   spala,   caiet de retete,   lămîie

 

Ştiri din .ro




Mai multe titluri din categorie

Doliu în presa românească. A murit un mare jurnalist de la TVR

Doliu în presa românească. A murit un mare jurnalist de la TVR
Doliu în presa românească. Sorin Burtea, unul dintre cei mai importanți și experimentați jurnaliști, a murit luni, la vârsta de 67 de ani. De-a lungul deceniilor, Burtea s-a făcut cunoscut pentru emisiunile...

Turismul din Spania se prăbușește. Cu 98% mai puțini străini au vizitat țara în iunie 2020

Turismul din Spania se prăbușește. Cu 98% mai puțini străini au vizitat țara în iunie 2020
Numărul turiștilor străini în Spania a scăzut cu 98% în luna iunie 2020, față de perioada similară din 2019, arată datele Institutul Naţional de Statistică (INE), citat de Reuters. 204.926 de...

Focar Covid-19 la TVR. Al șaptelea angajat, depistat pozitiv la noul coronavirus

Focar Covid-19 la TVR. Al șaptelea angajat, depistat pozitiv la noul coronavirus
Încă o persoană din Televiziunea Publică a fost depistată pozitiv la testul COVID-19, a anunțat Televiziunea Română Potrivit procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi Cabinetul Medical al...

Albinele, specie pe cale de dispariție

Albinele, specie pe cale de dispariție
Albinele există pe pământ de zeci de milioane de ani, practic ele au evoluat odată cu plantele. Fără ele, principalele polenizatoare ale planetei, nu am avea majoritatea fructelor și legumelor folosite astăzi...

Revenire surpriză în televiziune. „Am spus tot timpul, chiar și după ce m-am retras (credeam, definitiv) din media, că munca în televiziune am iubit-o și o s-o iubesc mereu”

Revenire surpriză în televiziune. „Am spus tot timpul, chiar și după ce m-am retras (credeam, definitiv) din media, că munca în televiziune am iubit-o și o s-o iubesc mereu”
Laura Nureldin se alătură echipei Observator de la Antena 1. Aceasta va prezenta Observatorul de la ora 13.00 și 16.00, în fiecare sâmbătă și pe cel de la ora 13.00 în fiecare duminică.  Lumea m-a...

Un vin românesc în lista denumirilor protejate din UE

Un vin românesc în lista denumirilor protejate din UE
Comisia Europeană a inclus vinul ''Adamclisi'' din România în Registrul european al produselor cu ''denumire de origine protejată" (DOP), se arată într-un comunicat al executivului comunitar. Vinurile...

Joi și vineri, la Observator 19:00, Alessandra Stoicescu vorbește cu economistul Nouriel Roubini despre viitorul economic al României

Joi și vineri, la Observator 19:00, Alessandra Stoicescu vorbește cu economistul Nouriel Roubini despre viitorul economic al României
Observatorul orei 19:00 de la Antena 1 duce economia României la doctor. Nouriel Roubini, economistul american care a prevăzut Marea Criză din 2008 răspunde întrebărilor adresate de Alessandra Stoicescu și ...

45% dintre români nu vor să plece în concediu în 2020, mai ales din cauza pandemiei

45% dintre români nu vor să plece în concediu în 2020, mai ales din cauza pandemiei
45% dintre români nu vor să plece în concediu în 2020, în principal din cauza nesiguranței provocată de pandemia de coronavirus, arată un studiu al platformei de anunțuri online OLX. Dintre cei care au...

Celebru artist internațional: „M-am simţit umilit şi jignit de lockdown; uneori am încălcat regulile” (GALERIE FOTO)

Celebru artist internațional: „M-am simţit umilit şi jignit de lockdown; uneori am încălcat regulile” (GALERIE FOTO)
„Mărturisesc că am încălcat voluntar interdicţia de a ieşi în timpul blocajului”, a afirmat un cunoscut artist italian, cu faimă internațională, care a intervenit în calitate de invitat la o conferinţă...

Turist în România, în perioada pandemiei. Cele mai căutate destinații

Turist în România, în perioada pandemiei. Cele mai căutate destinații
Galerie Foto Hotelierii încearcă să recupereze ce se mai poate, din anul compromis 2020. Mulți români au ales destinațiile cele mai sigure, care le-au fost indicate în lunile de primăvară, când harta țării noastre era...

Covid-19 la TVR. Al șaselea angajat, confirmat cu noul coronavirus

Covid-19 la TVR. Al șaselea angajat, confirmat cu noul coronavirus
Încă o persoană din Televiziunea Publică a fost depistată pozitiv la testul COVID-19. Datorită programului de lucru la domiciliu, acest al șaselea caz nu are niciun contact la locul de muncă. Facem...

Oamenii din turism cer încetarea denigrării domeniului

Oamenii din turism cer încetarea denigrării domeniului
Galerie Foto Toate asociațiile de promovare a turismului din România, constituite în grupul Alianța Pentru Turism (APT), au transmis către premierul Ludovic Orban o scrisoare deschisă, pentru a cere sprijin. Industria...

Covid-19 la Acces Direct. Încă un membru al echipei, confirmat pozitiv. Emisiunea intră în pauză

Covid-19 la Acces Direct. Încă un membru al echipei, confirmat pozitiv. Emisiunea intră în pauză
Încă un membru al echipei Acces Direct a fost confirmat pozitiv la Covid-19. Până în prezent, se știa că Vulpița, Viorel și un reporter sunt infectați. Anunțul a fost făcut de Mirela Vaida. Începând de...

Un partener de viață optimist te protejează de Alzheimer

Un partener de viață optimist te protejează de Alzheimer
Dacă partenerul dvs. este un optimist, prin natura lui, nu numai că vă ajută să vedeți partea frumoasă a vieții, dar vă protejează și de boala Alzheimer, potrivit unui studiu al Universității din...

Tragedie în lumea modei. A murit creatorul costumelor lui David Bowie

Tragedie în lumea modei. A murit creatorul costumelor lui David Bowie
Creatorul de modă japonez Kansai Yamamoto a murit de leucemie, la vârsta de 76 de ani, transmite AFP. Acesta a fost cunoscut mai ales pentru colaborările sale cu celebrul cântăreț britanic David Bowie, el...
Serviciul de email marketing furnizat de