x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Profesionistii - Concursul National Maitre d’Hotel

Profesionistii - Concursul National Maitre d’Hotel

de Francisca M. Catana    |    12 Dec 2006   •   00:00
Profesionistii - Concursul National Maitre d’Hotel

Concursul National Maitre d’Hôtel a fost organizat anul acesta la Timisul de Sus, judetul Brasov. Premiul cel mare, "Trofeul Marian Bugan", a fost castigat de Camelia Branzas, o concurenta din Oradea.

Profesionistii. Concursul National Maitre d’Hôtel a fost organizat anul acesta la Timisul de Sus, judetul Brasov. Premiul cel mare, "Trofeul Marian Bugan", a fost castigat de Camelia Branzas, o concurenta din Oradea.

Cea de-a patra editie a concursului a fost organizata de Asociatia Nationala Maitre d’Hôtel din Turism - Romania (ANMH). Cu aceasta ocazie, ospatari din toata tara au avut posibilitatea de a-si demonstra capacitatile de profesionisti in fata unei comisii de specialitate. "Intr-un hotel sau intr-un restaurant, factorul uman este cel mai important. Putem avea castele si bogatii, daca nu avem profesionisti, nu avem nimic", a spus Nicolae Pupaza, presedintele ANMH. Concursul a cuprins o proba scrisa, eliminatorie, si una practica, pe care au avut oportunitatea sa o realizeze doar semifinalistii, adica cei care au reusit sa treaca de prima proba.

CONCURS. Semifinala a adunat la start 16 concurenti. Departajarea a constat in realizarea cu succes a unei probe de decantare a vinului. Fiecare concurent avea la dispozitie opt minute sa demonstreze juriului ca el este cel mai potrivit pentru castigarea marelui trofeu. Competitorii trebuiau sa serveasca doi posibili clienti ai restaurantelor de la care proveneau. Pentru aceasta, organizatorii au ales din sala, la intamplare, o femeie si un barbat. Din juriu au facut parte profesionisti din domeniu, precum: profesorii Constantin Florea, Cornelia Toma, somelierii Sergiu Nedelea, Marius Bratu, Virgil Dumitrascu, Doru Dumitrescu si altii. Indemanarea cu care foloseau ustensilele, precum si realizarea spectaculoasa a ritualului de servire au oferit fiecarui concurent un plus de aprecieri din partea juriului.

LAURI. In finala au reusit sa se califice patru concurenti. Acestia au trebuit sa pregateasca in fata juriului, o banana flambata si un biftec tartar. Juriul a gustat preparatele. Parerea fiecarui membru a contat in luarea deciziei finale. Astfel, Dan Alexandru din Bucuresti a ocupat locul al treilea, iar Nicolae Stan, din Arad, locul al doilea. Pe locul intai s-a plasat Nicoleta Gherghe din Bucuresti, iar "Trofeul Marian Bugan" a fost castigat de o concurenta din Oradea, Camelia Branzas.
SECRET
"Intr-un hotel sau intr-un restaurant, factorul uman este cel mai important. Daca nu avem oameni profesionisti, nu avem nimic"
  • Nicolae Pupaza, presedintele ANMH
  • De la dr. Pusca citire - Sa stim ce bem.
    Cartea "Vechi soiuri romanesti de vita-de-vie" a doctorului in oenologie Ion M. Pusca se numara intre aparitiile recente ale Editurii "Tipografia Intact". Autorul subliniaza ca viticultura este un argument al continuitatii poporului roman in spatiul carpato-danubiano-pontic. Descrie si cum au aparut hibrizii direct producatori, ajunsi in Romania in perioada postfiloxerica. De asemenea, oenologul Ion Pusca face unele precizari asupra a ceea ce se va intampla cu soiurile vechi romanesti dupa integrarea europeana. Tot in aceasta carte, autorul trece in revista, intr-o ordine alfabetica, vechile soiuri autentice de vita-de-vie.
    Pentru achizitionarea cartii "Vechi soiuri romanesti de vita-de-vie" la un pret promotional de Sarbatori (25 RON) va puteti adresa la tel.: 031.405.23.11; 0724.67.52.10; 0744.58.74.73 sau la urmatoarele adrese de e-mail: ion_pusca@ casavinului-drpusca.ro; office@ casavinului-drpusca.ro.

    Aniversare - Borsec 200 de ani
    In 1806 a inceput imbutelierea industriala a apei minerale naturale Borsec In anul 1803, Valentin Gunther din Viena a vorbit cu Anton Zimmetshausen sa ia in arenda Borsecul si sa comercializeze apa sa minerala in Imperiul Austro-Ungar. Astfel, in 1806, Zimmetshausen si Eisner incep imbutelierea industriala a apei Borsec. Anul acesta se implinesc 200 de ani de cand Regina apelor minerale a inceput sa fie imbuteliata la scara industriala. In tot acest timp, Borsec a devenit una dintre valorile nationale, un brand in care consumatorii au incredere si pe care il apreciaza.
    ×
    Subiecte în articol: gastronomie