x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Radacina aromata - Romanii si grecii mestecau frunze de fenicul

Radacina aromata - Romanii si grecii mestecau frunze de fenicul

de Cristina Andreea Catana    |    22 Iul 2006   •   00:00
Radacina aromata - Romanii si grecii mestecau frunze de fenicul

Improspateaza respiratia si da aroma mancarurilor. De aceea, feniculul este indragit in bucataria mediteraneana.

Radacina de fenicul este populara in bucataria mediteraneana, pentru ca improspateaza preparatele. In aceasta parte a lumii era cunoscut inca din antichitate, cand grecii si romanii mestecau fenicul crud pentru gustul lui dulceag. Mai tarziu, in Evul Mediu, era folosit pe post de amuleta, pentru indepartarea vrajitoarelor. Astazi, feniculul este folosit doar in bucatarie. Se poate utiliza ca si garnitura alaturi de orice preparat din peste. De asemenea, sosurile care au in compozitie aceasta leguma capata o aroma deosebita. Semintele de fenicul sunt folosite pentru aromatizarea preparatelor de brutarie sau cofetarie.

RETETA. Feniculul poate constitui de asemenea si ingredientul principal al catorva feluri de mancare. Supa de fenicul este unul dintre ele. Se iau trei bulbi care se taie felii. Apoi, intr-un vas se pun la calit impreuna cu o ceapa tocata marunt. Apoi se adauga o lingura cu faina, peste care se toarna treptat supa de legume. Dupa aceea, se pun doua-trei ciuperci taiate felii.

×
Subiecte în articol: gastronomie