x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar RECORD GASTRONOMIC. Cea mai mare ciorbă de cocoşi de rasă din lume se va prepara sâmbătă la Bucureşti

RECORD GASTRONOMIC. Cea mai mare ciorbă de cocoşi de rasă din lume se va prepara sâmbătă la Bucureşti

de Veronica Bectas    |    20 Apr 2012   •   19:32

Ciorba de cocos e o delicatesa, oricum, si nu se gaseste pe masa oricui (caci, se stie, in lumea galinaceelor, cocosii sunt alesii). Dar sa manance din cea mai mare ciorba de cocosi internationali de rasa din lume... asta poate fi o provocare pentru gurmanzi.

Recordul se va stabili sambata, iar startul la... mancat va fi dat la orele 12, la Expozitia de pasari si animale de colectie (care are loc zilele acestea la marginea Bucurestiului, pe Soseaua Pantelimon, langa fosta fabrica Electroaparataj).

Bucatarul care va gati uriasa ciorba: 2012 portii (cati ani au trecut de la nasterea lui Hristos, a carui moarte, stiti bine, in Joia Mare, a fost anuntata de un cocos!) se numeste Silvian Scornea si este, de cativa ani, abonat la recorduri gastronomice. El a mai “bifat' urmatoarele “maxime' culinare: Cea mai mare ciorba de burta, Cel mai mare bors de peste, Cel mai lung muschi de porc impletit in patru la gatar. Membru al Echipei Olimpice de Bucatari a Romaniei (premiat international inca din perioada de “juniorat') si membru in stafful Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT), el a fost si cel mai tanar roman care a primit titlul de maestru in arta culinara. Experienta lui profesionala a inceput pe la 15 ani, asa ca la nici 30 de ani si-a adjudecat titlul inaintea multor profesionisti mai varstnici.

Cele 2012 portii de ciorba vor fi oferite... gratuit primilor 2012 vizitatori ai expozitiei. Iar cei 60 de cocosi de rasa din care va fi preparat deliciosul fel de mancare cantaresc 200 de kilograme. In ciorba vor mai fi puse 150 kg de legume si condimente si, bineinteles, bors de putina, care da gustul inconfundabil al ciorbelor noastre.Toate vor fi puse la fiert intr-o oala care e deja obisnuita cu recordurile lui Silvian si care are o capacitate de 1000 de litri. S-a estimat ca timpul necesar pentru prepararea uriesestii fierturi va fi nevoie de 5 ore de munca.

Pentru reusita acestui preparat, pasarile de rasa au fost selectionate si oferite bucatarilor (caci Silvian Scornea va avea alaturi patru asistenti) de Asociatia Crescatorilor de Pasari de Colectie din Bucuresti si judetul Ilfov. Rasele de cocosi sunt originare din China, India, Anglia, America, Japonia si Romania. Si... pe langa cele care vor ajunge in oala bucatarilor, alte exemplare din aceleasi rase vor putea fi admirate in cadrul expozitiei. Expozitie care mai aduce sub acelasi acoperis rase rare de gaini, iepuri, papagali, pauni, rate etc. originare din peste 20 de tari.

×
Subiecte în articol: culinar record culinar silvian scornea