x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Relaxare prin masaj

Relaxare prin masaj

de Mara Raducanu    |    04 Ian 2006   •   00:00
Relaxare prin masaj
SANATATE - FRUMUSETE
Munca ne acapareaza tot timpul si, odata ajunsi acasa, simtim ca nu ne dorim nimic altceva decat o baie fierbinte si un somn dulce. Dar, parca cu atatea dureri de spate, nici somnul nu ne apuca... Asa ca un masaj ar fi mai mult decat binevenit!

De obicei, atunci cand ne gandim la masaj, il percepem ca pe o actiune viguroasa si dificila, caruia de multe ori nu ii vedem o finalitate prea avantajoasa. In realitate, masajul este foarte benefic pentru relaxarea musculaturii si revigorarea corpului. Tocmai de aceea ar trebui sa-i acordam meritul cuvenit si sa-l includem in "programul nostru de frumusete".

BENEFICII. Masajul are un rol important si asupra mintii, imbunatatind, in acelasi timp circulatia sanguina. Dupa mai multe sedinte de masaj, pielea capata un alt aspect, devenind mai catifelata si mai elastica. Mai mult decat atat, prin masaj se indeparteaza stratul de celule moarte de la suprafata pielii. Pentru cei care sunt intr-o continua lupta cu celulita: trebuie sa stiti ca masajul va poate deveni un aliat redutabil impotriva acesteia. Durerile musculare si articulare, insomnia, anxietatea si stresul, iata doar cateva dintre problemele ce pot fi rezolvate cu ajutorul masajului.

DELICAT. Aromoterapia combinata cu masajul reprezinta o metoda practica si in acelasi timp benefica pentru ameliorarea starii pacientilor, pentru relaxare si reechilibrarea metabolismului. In Antichitate, in Grecia, Egipt sau China se foloseau pentru masaj uleiuri aromatice pe baza de plante. Medicina traditionala indiana recomanda masajul cu uleiuri aromatice - o adevarata solutie pentru vindecarea anumitor afectiuni. In ceea ce priveste uleiul folosit, regula principala este aceea de a alege unul pur, pe baza de extracte de plante, si nu doar parfumat, iar esenta - in functie de starea noastra de spirit si, bineinteles, de preferinta.

Trecand in revista toate beneficiile de care organismul nostru poate "profita" de pe urma masajului, trebuie sa recunoastem ca el constituie o adevarata terapie si, de ce nu?, chiar o arta.

ULEIURI VINDECATOARE
Uleiurile cu lavanda si amidon relaxeaza si calmeaza intregul organism, eliberandu-ne parca de sub presiunea stresului cotidian. Masajul cu ulei de trandafir este calmant, dar in acelasi timp, senzual. Uleiul de portocale este tonifiant si antidepresiv, iar cele de ylang-ylang, lavanda si patchouli au un rol afrodiziac. Daca vrei sa te relaxezi, cele mai potrivite sunt lavanda sau menta. In cazul in care ai nevoie de energie, indreapta-ti atentia catre uleiul de lamaie sau rozmarin. Insa intotdeauna aromele trebuie sa fie in stransa corelatie cu preferintele personale. Va veti simti mult mai linistiti sau relaxati!
×
Subiecte în articol: masaj