O statistica a vizitatorilor de la Cricova m-a pus pe ganduri. Intr-un top al turistilor care intra in acest oras subteran, pe primele locuri se situeaza germanii, francezii, americanii, rusii, israelienii si mult mai la coada, romanii.
CATALIN PADURARU - Vinexpert
Consider ca doar necunoasterea acestei comori dintr-un spatiu romanesc este singura motivatie pentru locul neonorant ocupat in clasamentul amintit.
De stiut ca aici veti putea degusta si cumpara o varietate impresionanta de vinuri. In acest oras, fosta exploatare de calcar, va veti simti bine datorita unei temperaturi constante de 12°C, temperatura apreciata si de vin. Peste 10 milioane de butelii se adapostesc in aceasta crama gigantica, intr-un climat excelent. Daca sunteti insotiti de "incepatori" incercati sa-i sfatuiti discret sa-si tempereze apetitul pentru vinurile dulci si alcoolizate, deoarece inedita excursie s-ar putea incheia mult mai rapid decat v-ati fi planificat. Mai ales tineti seama ca la iesirea din crame, temperatura ridicata - prin comparatie - de afara, va accentua starea euforica capatata in subsoluri.
Tot pentru buna dumneavoastra dispozitie ganditi-va si ca urmati pasii a nenumarati oameni de stat, actori, figuri celebre, care au strabatut incantati acelasi traseu. Si, ca totul sa fie perfect, integrati sufleteste aceasta perla turistica in patrimoniul cultural romanesc. Sensibilitatile exprimate verbal nu-si au locul in atmosfera de pace din adancul pamantului. E suficient de greu la suprafataâ¦