x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Restricţii - Hotărăre la Bruxelles

Restricţii - Hotărăre la Bruxelles

de Carmen Dragan    |    04 Ian 2008   •   00:00
Restricţii - Hotărăre la Bruxelles

Miniştrii europeni care au in subordine domeniul piscicol au fost de acord ca in anul 2008 să menajeze pescuitul codului.


Miniştrii europeni care au in subordine domeniul piscicol au fost de acord ca in anul 2008 să menajeze pescuitul codului.

Preşedintele portughez al UE a propus să se reducă pescuitul acestei specii cu 18% faţă de anul 2007. In acelaşi timp, miniştrii au căzut de acord să se reducă şi numărul de ieşiri autorizate pe mare in acest scop cu pănă la 10%. Miniştrii de la Bruxelles au hotărăt să se diminueze pescuitul tuturor speciilor, cu excepţia celor care sunt in număr suficient.

Limitările sunt valabile doar pentru Oceanul Atlantic. Pentru Marea Nordului, in cadrul unui acord separat incheiat cu Norvegia, s-a hotărăt o creştere a pescuitului cu 11%. Carol Phua, responsabil cu Fondul mondial pentru Natură, a afirmat că "miniştrii responsabili se joacă intr-un fel cu viitorul stocurilor de peşte". El a afirmat, de asemenea, că măsurile luate riscă să producă "un dezastru ecologic".

Codul este considerat a fi pe cale de dispariţie de mai mulţi ani, chiar şi in Marea Nordului. Pierre-George Dachicourt, preşedintele Comitetului naţional al pescuitului in Franţa, a vorbit despre o altă "catastrofă" in Marea Nordului: producţia de hering va scădea in anul acesta cu 44%.

×
Subiecte în articol: gastronomie