x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețetă „Ciolan de miel australian pe pat de cremă de țelină” de la Chef Paul Siserman

0
Autor: Georgiana Ionita 06 Aug 2016 - 11:25
Rețetă „Ciolan de miel australian pe pat de cremă de țelină” de la Chef Paul Siserman
Vezi galeria foto

Carnea de miel este unul dintre preparatele care stau la baza multor rețete din bucătăriile lumii, printre care cele mai renumite sunt cele din Turcia, Grecia, Noua Zeelandă, Australia și Africa.

Este cunoscut faptul că oaia a fost domesticită acum mai bine de 10.000 de ani. Se crede că procesul a avut loc pentru prima dată în zona actualei Turcii, omul fiind atras nu doar de carne, ci și de blană. Odată cu trecerea timpului, carnea de oaie și de miel a devenit o sursă importantă de hrană, mai ales pentru beneficiile aduse organismului. Aceasta ajuta la scăderea riscului de boli cardiovasculare, este o sursă de Omega 3 și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Dintre bucătăriile care folosesc multe rețete pe bază de carne de miel, cu siguranță ați gustat delicatesele arăbești și turcești. Dar, nici arta culinară australiană nu se lasă mai prejos, cu atât mai mult cu cât exportul de carne de miel este una dintre ramurile importante ale Australiei.

Pentru această săptămână, vă propun să descoperiți cum se pregătește Ciolanul de miel australian pe pat de cremă de țelină.

Așadar, iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie.

1 bucată de ciolan de miel (600 – 700 gr., preferabil australian sau din Noua Zeelandă)

500 gr. țelină (rădăcină)

1, 5 litri lapte

100 gr. unt

100 ml. smântână de gătit

500 gr. roșii cherry

2 căciulii de usturoi

Cimbru

150 ml vin alb

Ulei aromatizat cu busuioc

Sare

Piper

Germeni praz

4 – 5 frunze de busuioc proaspăt (pentru ornat)

Odată ce aveți toate acestea la îndemână, iată cum se prepară.

Ciolanul de miel se pune la fiert timp de 1 oră, 1 oră și jumatăte sau, în cazul în care aveți un cuptor cu abur, 40 de minute – 100 grade abur. Apoi, timp de 1 oră și 45 de minute într-o tavă în care adăugăm vinul, roșiile, cimbrul, usturoiul zdrobit, sare și piper (la gust) și cca 500 ml apă, se reintroduce în cuptor la 180 de grade. Din când în când, pentru a nu se arde, se poate verifica atât frăgezimea cărnii, cât și crusta care se formează deasupra.

Pentru crema de țelină, într-un vas adânc se pune la fiert laptele împreună cu cca. 500 ml. apă și țelina, curățată și tăiată bucăți. După fierbere, se pune țelina într-un blander, se adaugă untul și smântâna, sarea și piperul (după gust). După blendare, pentru a obține o adevărată cremă fină, vom trece tot compusul printr-o sită foarte fină – cu ajutorul unei spatule. 

În ceea ce privește așezarea în farfurie, recomand folosirea unei farfurii adânci (tip supă, salată sau paste). În aceasta se pune crema de țelină, apoi ciolanul – fixându-l central. Cu ajutorul unei linguri, se adaugă sosul (format în tavă, după prăjirea ciolanului de miel), încercând ca acesta să nu ajungă să acopere toată crema de țelină, ci doar marginile. Se picură uleiul aromatizat de jur împrejurul cărnii, iar germenii și frunzele de busuioc se folosesc pentru a acoperi fiecare picătură de ulei.

 

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef) 

Citeşte mai multe despre:   ciolan de miel,   Chef Paul Siserman

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cum se curăţă pielea întoarsă

Cum se curăţă pielea întoarsă
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să încerci din răsputeri să prelungeşti viaţa unei perechi de încălţăminte din piele întoarsă deja uzată? Dacă vrei să păstrezi cât mai mult piesele din acest...

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară
Ingrediente: 150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii) pentru sos: 50 g...

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”
Galerie Foto Artistă de succes și femeie împlinită, Andreea Bălan mărturisește că viața i s-a schimbat total de când a devenit părinte. Invitată în emisiunea “CulTOUR”, aceasta face mărturisiri importante...

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone
Ingrediente: 30 ml Amaretto 400 g Ciocolata cu lapte 125 g Zahar pudră 400 g Mascarpone 1 buc Blat de tort 1 buc Tableta lapte/amăruie dupa Friscă la tub 1 ceasca Espresso 5 buc Ouă Mod de...

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de fenomen...

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”
Nicoleta Dragne a acceptat rolul de ispită pentru a doua oară, după ce în sezonul cu numărul 3 a reușit să dezbine unul din cele mai solide cupluri: Nicoleta Molnar și Cătălin Meșter. Cu toate acestea, la...

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro
O mică fermă organică din Sud-Vestul Spaniei produce cea mai scumpă șuncă de porc din lume. Un jambon întreg, adică un picior de porc, costă 4.100 de euro. Aceasta a intrat în Cartea...

 “Zilele Dobrogei”

 “Zilele Dobrogei”
În perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional Constanţa au loc “Zilele Dobrogei”, la 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria mamă. Expoziţia cu vânzare va reuni producători de produse...

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”
Jurnalista Mara Bănică a trecut, de curând, printr-o întâmplare tulburătoare, fiul ei fiind bătut la școală de învățătoare. Despre acest incident violent, despre consecințele lui, dar și despre...

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian
Timişoara va fi în acest sfârşit de săptămână gazda Festivalului Internaţional de Tango Argentinian care va reuni peste patru sute de dansatori din peste zece ţări, campioni mondiali şi europeni la tango...

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi
Festivalul Marii Uniri va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 12,00-18,00, în Parcul Crângaşi, la eveniment fiind prezenţi comercianţii din raionul Hînceşti, dar şi ansambluri folclorice din România...

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”
Galerie Foto Diana Dumitrescu este o mare iubitoare de animale și vorbește pe larg despre această pasiune a ei cu Andra Trandaș, sâmbătă, de la ora 13.00, în cadrul emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, de la Antena...

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”
Galerie Foto Un show la înălțime, din toate punctele de vedere! Asta se poate spune despre prima seară a concertului „Acadelia”, când spectatorii Sălii Palatului au putut vedea rezultatul muncii Deliei și-a echipei ei din...

Cum îți dai seama că cineva minte

Cum îți dai seama că cineva minte
În timp ce mulți pot identifica minciunile bazându-se pe limbajul corpului, devine mai greu când cuplurile vorbesc prin mesaje. Așadar, experta în dragoste Louanne Ward, a alcătuit o listă cu cele nouă indicii...

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei
Ingrediente: 700 g carne de vită, 1 linguriță de oregano uscat, sare și piper proaspăt măcinat, 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, 2 ardei grași, tăiați felii, parmezan răzuit Mod de preparare: Carnea...
Serviciul de email marketing furnizat de