x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețetă „Ciolan de miel australian pe pat de cremă de țelină” de la Chef Paul Siserman

0
Autor: Georgiana Ionita 06 Aug 2016 - 11:25
Rețetă „Ciolan de miel australian pe pat de cremă de țelină” de la Chef Paul Siserman
Vezi galeria foto

Carnea de miel este unul dintre preparatele care stau la baza multor rețete din bucătăriile lumii, printre care cele mai renumite sunt cele din Turcia, Grecia, Noua Zeelandă, Australia și Africa.

Este cunoscut faptul că oaia a fost domesticită acum mai bine de 10.000 de ani. Se crede că procesul a avut loc pentru prima dată în zona actualei Turcii, omul fiind atras nu doar de carne, ci și de blană. Odată cu trecerea timpului, carnea de oaie și de miel a devenit o sursă importantă de hrană, mai ales pentru beneficiile aduse organismului. Aceasta ajuta la scăderea riscului de boli cardiovasculare, este o sursă de Omega 3 și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Dintre bucătăriile care folosesc multe rețete pe bază de carne de miel, cu siguranță ați gustat delicatesele arăbești și turcești. Dar, nici arta culinară australiană nu se lasă mai prejos, cu atât mai mult cu cât exportul de carne de miel este una dintre ramurile importante ale Australiei.

Pentru această săptămână, vă propun să descoperiți cum se pregătește Ciolanul de miel australian pe pat de cremă de țelină.

Așadar, iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie.

1 bucată de ciolan de miel (600 – 700 gr., preferabil australian sau din Noua Zeelandă)

500 gr. țelină (rădăcină)

1, 5 litri lapte

100 gr. unt

100 ml. smântână de gătit

500 gr. roșii cherry

2 căciulii de usturoi

Cimbru

150 ml vin alb

Ulei aromatizat cu busuioc

Sare

Piper

Germeni praz

4 – 5 frunze de busuioc proaspăt (pentru ornat)

Odată ce aveți toate acestea la îndemână, iată cum se prepară.

Ciolanul de miel se pune la fiert timp de 1 oră, 1 oră și jumatăte sau, în cazul în care aveți un cuptor cu abur, 40 de minute – 100 grade abur. Apoi, timp de 1 oră și 45 de minute într-o tavă în care adăugăm vinul, roșiile, cimbrul, usturoiul zdrobit, sare și piper (la gust) și cca 500 ml apă, se reintroduce în cuptor la 180 de grade. Din când în când, pentru a nu se arde, se poate verifica atât frăgezimea cărnii, cât și crusta care se formează deasupra.

Pentru crema de țelină, într-un vas adânc se pune la fiert laptele împreună cu cca. 500 ml. apă și țelina, curățată și tăiată bucăți. După fierbere, se pune țelina într-un blander, se adaugă untul și smântâna, sarea și piperul (după gust). După blendare, pentru a obține o adevărată cremă fină, vom trece tot compusul printr-o sită foarte fină – cu ajutorul unei spatule. 

În ceea ce privește așezarea în farfurie, recomand folosirea unei farfurii adânci (tip supă, salată sau paste). În aceasta se pune crema de țelină, apoi ciolanul – fixându-l central. Cu ajutorul unei linguri, se adaugă sosul (format în tavă, după prăjirea ciolanului de miel), încercând ca acesta să nu ajungă să acopere toată crema de țelină, ci doar marginile. Se picură uleiul aromatizat de jur împrejurul cărnii, iar germenii și frunzele de busuioc se folosesc pentru a acoperi fiecare picătură de ulei.

 

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef) 

Citeşte mai multe despre:   ciolan de miel,   Chef Paul Siserman

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie
Ingrediente: 80 g cacao, 160 g sirop de arţar, 70 g ulei de cocos, două rodii, o linguriţă de sare de mare Mod de preparare: Adaugă cacaua, siropul de arţar şi uleiul de cocos într-un bol înalt şi...

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor
Galerie Foto Sezonul cu cele mai rapide cãderi îşi ispitã şi-a reconfirmat statutul din nou, asearã, la Insula Iubirii. Dupã o primã ceremonie care a conţinut cele mai multe veşti din câte a avut Insula vreodatã, în...

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1
Galerie Foto Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul, noul proiect produs de Ruxandra Ion pentru Antena 1.  Dorian Popa revine în echipa Ruxandrei Ion la cinci ani de când a făcut parte...

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei
Galerie Foto Amplasarea geografică şi clima favorabilă turismului estival fac din zona de sud a Spaniei locul perfect pentru vacanţele de vară timpurii. La fel ca în Grecia sau în Cipru, vara începe aici la sfârşitul lunii...

Snagovul se reinventează, după 100 de ani

Snagovul se reinventează, după 100 de ani
Galerie Foto Zona verde, încărcată de istorie şi de legende, de lângă Bucureşti, Snagovul aducea în jur de 20.000 de turişti în fiecare duminică, în perioada interbelică. Şi-a păstrat faima şi numărul mare de...

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele  sezonului special Chefi la cuțite

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele   sezonului special Chefi la cuțite
Galerie Foto Ultima ediție de jurizări pe nevăzute din sezonul special Chefi la cuțite, dedicat familiilor, va fi difuzată diseară, de la 20:00, pe Antena 1. Pe ultima sută de metri, echipele care vor trece prin emoțiile...

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări
Din totalul celor 1,8 milioane de români care îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de El...

Reţeta zilei: Salată cretană

Reţeta zilei: Salată cretană
Ingrediente: 1 roşie mare, 1 castravete, ½ ceapă roşie, 1/4 legătură pătrunjel, 2-3 frunze busuioc, 1 lingură cu vârf măsline (în ulei), 1 linguriţă cu vârf capere (în sare), 4 felii feta, oregano...

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale
Veniturile industriei modei au crescut cu doar 0,2% în primul trimestru din 2019, pe fondul tensiunilor comerciale globale, a anunţat luni Camera Naţională de Comerţ din Industria Modei (CNMI), transmite...

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor
Florin Gheorghe este câştigãtorul celei de-a 12-a ediții ”iUmor” din acest sezon și va merge în marea finală alături de Trupa Mici, Serghei Dîm, Doi Degeaba, George Ţintã, Magdalena Chihaia, Irena...

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1
Sacrificiul este numele noului proiect pe care Ruxandra Ion îl va produce pentru Antena 1. Serialul, ce urmează a fi difuzat în toamna acestui an,  este un “family drama” cu un scenariu original 100%, bazat...

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă
Dorești să îți reînnoiești garderoba de primăvară-vară și nu știi ce se poartă sau ai nevoie de câteva idei care să te inspire în întocmirea listei de cumpărături? Zapatos îți vine în ajutor cu...

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 
Galerie Foto În doar douã zile petrecute împreunã la Minitel, Andi reuşeşte, o datã în plus, sã îşi consolideze statutul de ispitã supremã, pericol iminent şi rival incontestabil în rândul bãrbãţilor de la...

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci, 320 g orez pentru rizotto, o ceapă, 30 g unt, un litru supă de legume, 5 linguri vin alb, 3 linguri parmezan, 2 căței de usturoi, 4 fire pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare,...

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”
În toamna anului trecut, Camelia Potec, fosta campioană olimpică de la Atena,  a devenit pentru prima oară mamă, la vârsta de 36 de ani, când a născut o fetiță superbă. Sportiva a născut pe 4...
Serviciul de email marketing furnizat de