x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețetă Cremă de praz cu cruton de brânză și chimen de la Chef Paul Siserman

0
Autor: Georgiana Ionita 12 Aug 2016 - 17:22
Rețetă Cremă de praz cu cruton de brânză și chimen de la Chef Paul Siserman
Vezi galeria foto

Bucătăria iralndeză are multe povești. Ea a fost influențată de-a lungul timpului, mai ales de sosirea anglo-normanzilor în Irlanda în anul 1169, dar și de introducerea cartofului - pe la finele anilor 1500. De fapt, timp de aproximativ 200 de ani acesta a înlocuit alte ingrediente fiind baza principală în mâncarea irlandezilor. Istoria ne amintește și despre episodul marii foamete provocată de criza cartofului în Irlanda, atunci când culturile au generat cartofi bolnavi. Însă, în ciuda acestui episod foarte trist (mulți oameni murind atunci, și mai mulți emigrând), iubirea iralndezilor pentru cartofi nu a dispărut. Astfel, el face parte din preparatele care se regăsesc în bucătăria acestui popor. Și atât de mult iubesc ei cartoful, încât în anul 2001 irlandezii erau poporul care consuma cei mai mulți cartofi comparativ cu toate celelalte nații.

Mâncarea irlandeză, renumită pentru prospețime și calitatea preparatelor

 Dacă veți ajunge pe meleagurile acestei țări veți putea degusta rețete delicioase care au la bază ingrediente precum cartofi, fructe de mare, miel, vită, porc, multe ierburi sau mirodenii, brânză (fiind renumiți pentru tipurile de brânzeturi create).

Pe lângă fructele de mare și carne, supele joacă un rol important în meniul din Irlanda. Acestea sunt fine, sănătoase și gustoase. Astfel, haideți să vedem cum preparăm o Cremă de praz cu cruton de brânză și chimen.

Ca și ingrediente, aveți nevoie de:

150 gr praz

50 gr cartofi

50 gr ceapă

10 ml ulei

1 felie pâine toast

20 gr brânză de capră

1 gr chimen

10 ml ulei de nucă

Sare și piper, după gust

Mod preparare:

Prazul, ceapa și cartofii se trag în ulei, la foc repede, până se călesc. Apoi se adaugă apa și se fierb până se îmoaie. Ulterior se pasează cu un blender. Înainte de  momentul servirii se adaugă felia de pâine, pe care se pune brânza și chimenul și se dă în prealabil  la cuptorul încins la 220 grade - până se rumenește brânza. La servire se adaugă câțiva stropi de ulei de nucă.

Simplu, nu-i așa? J

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)


 

Ştiri din .ro




Mai multe titluri din categorie

Turismul din Spania se prăbușește. Cu 98% mai puțini străini au vizitat țara în iunie 2020

Turismul din Spania se prăbușește. Cu 98% mai puțini străini au vizitat țara în iunie 2020
Numărul turiștilor străini în Spania a scăzut cu 98% în luna iunie 2020, față de perioada similară din 2019, arată datele Institutul Naţional de Statistică (INE), citat de Reuters. 204.926 de...

Focar Covid-19 la TVR. Al șaptelea angajat, depistat pozitiv la noul coronavirus

Focar Covid-19 la TVR. Al șaptelea angajat, depistat pozitiv la noul coronavirus
Încă o persoană din Televiziunea Publică a fost depistată pozitiv la testul COVID-19, a anunțat Televiziunea Română Potrivit procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi Cabinetul Medical al...

Albinele, specie pe cale de dispariție

Albinele, specie pe cale de dispariție
Albinele există pe pământ de zeci de milioane de ani, practic ele au evoluat odată cu plantele. Fără ele, principalele polenizatoare ale planetei, nu am avea majoritatea fructelor și legumelor folosite astăzi...

Revenire surpriză în televiziune. „Am spus tot timpul, chiar și după ce m-am retras (credeam, definitiv) din media, că munca în televiziune am iubit-o și o s-o iubesc mereu”

Revenire surpriză în televiziune. „Am spus tot timpul, chiar și după ce m-am retras (credeam, definitiv) din media, că munca în televiziune am iubit-o și o s-o iubesc mereu”
Laura Nureldin se alătură echipei Observator de la Antena 1. Aceasta va prezenta Observatorul de la ora 13.00 și 16.00, în fiecare sâmbătă și pe cel de la ora 13.00 în fiecare duminică.  Lumea m-a...

Un vin românesc în lista denumirilor protejate din UE

Un vin românesc în lista denumirilor protejate din UE
Comisia Europeană a inclus vinul ''Adamclisi'' din România în Registrul european al produselor cu ''denumire de origine protejată" (DOP), se arată într-un comunicat al executivului comunitar. Vinurile...

Joi și vineri, la Observator 19:00, Alessandra Stoicescu vorbește cu economistul Nouriel Roubini despre viitorul economic al României

Joi și vineri, la Observator 19:00, Alessandra Stoicescu vorbește cu economistul Nouriel Roubini despre viitorul economic al României
Observatorul orei 19:00 de la Antena 1 duce economia României la doctor. Nouriel Roubini, economistul american care a prevăzut Marea Criză din 2008 răspunde întrebărilor adresate de Alessandra Stoicescu și ...

45% dintre români nu vor să plece în concediu în 2020, mai ales din cauza pandemiei

45% dintre români nu vor să plece în concediu în 2020, mai ales din cauza pandemiei
45% dintre români nu vor să plece în concediu în 2020, în principal din cauza nesiguranței provocată de pandemia de coronavirus, arată un studiu al platformei de anunțuri online OLX. Dintre cei care au...

Celebru artist internațional: „M-am simţit umilit şi jignit de lockdown; uneori am încălcat regulile” (GALERIE FOTO)

Celebru artist internațional: „M-am simţit umilit şi jignit de lockdown; uneori am încălcat regulile” (GALERIE FOTO)
„Mărturisesc că am încălcat voluntar interdicţia de a ieşi în timpul blocajului”, a afirmat un cunoscut artist italian, cu faimă internațională, care a intervenit în calitate de invitat la o conferinţă...

Turist în România, în perioada pandemiei. Cele mai căutate destinații

Turist în România, în perioada pandemiei. Cele mai căutate destinații
Galerie Foto Hotelierii încearcă să recupereze ce se mai poate, din anul compromis 2020. Mulți români au ales destinațiile cele mai sigure, care le-au fost indicate în lunile de primăvară, când harta țării noastre era...

Covid-19 la TVR. Al șaselea angajat, confirmat cu noul coronavirus

Covid-19 la TVR. Al șaselea angajat, confirmat cu noul coronavirus
Încă o persoană din Televiziunea Publică a fost depistată pozitiv la testul COVID-19. Datorită programului de lucru la domiciliu, acest al șaselea caz nu are niciun contact la locul de muncă. Facem...

Oamenii din turism cer încetarea denigrării domeniului

Oamenii din turism cer încetarea denigrării domeniului
Galerie Foto Toate asociațiile de promovare a turismului din România, constituite în grupul Alianța Pentru Turism (APT), au transmis către premierul Ludovic Orban o scrisoare deschisă, pentru a cere sprijin. Industria...

Covid-19 la Acces Direct. Încă un membru al echipei, confirmat pozitiv. Emisiunea intră în pauză

Covid-19 la Acces Direct. Încă un membru al echipei, confirmat pozitiv. Emisiunea intră în pauză
Încă un membru al echipei Acces Direct a fost confirmat pozitiv la Covid-19. Până în prezent, se știa că Vulpița, Viorel și un reporter sunt infectați. Anunțul a fost făcut de Mirela Vaida. Începând de...

Un partener de viață optimist te protejează de Alzheimer

Un partener de viață optimist te protejează de Alzheimer
Dacă partenerul dvs. este un optimist, prin natura lui, nu numai că vă ajută să vedeți partea frumoasă a vieții, dar vă protejează și de boala Alzheimer, potrivit unui studiu al Universității din...

Tragedie în lumea modei. A murit creatorul costumelor lui David Bowie

Tragedie în lumea modei. A murit creatorul costumelor lui David Bowie
Creatorul de modă japonez Kansai Yamamoto a murit de leucemie, la vârsta de 76 de ani, transmite AFP. Acesta a fost cunoscut mai ales pentru colaborările sale cu celebrul cântăreț britanic David Bowie, el...

O nouă stațiune turistică lângă Horezu. Investiție inițială de 10 milioane de euro

O nouă stațiune turistică lângă Horezu. Investiție inițială de 10 milioane de euro
Doi antreprenori vor realiza un proiect turistic în zona Vârful Roman (1.850 de metri), aflat la 17 kilometri de oraşul Horezu. Investiția inițială va fi de 10 milioane de euro. Alessio...
Serviciul de email marketing furnizat de