x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Rețetă Cremă de praz cu cruton de brânză și chimen de la Chef Paul Siserman

0
Autor: Georgiana Ionita 12 Aug 2016 - 17:22
Rețetă Cremă de praz cu cruton de brânză și chimen de la Chef Paul Siserman
Vezi galeria foto

Bucătăria iralndeză are multe povești. Ea a fost influențată de-a lungul timpului, mai ales de sosirea anglo-normanzilor în Irlanda în anul 1169, dar și de introducerea cartofului - pe la finele anilor 1500. De fapt, timp de aproximativ 200 de ani acesta a înlocuit alte ingrediente fiind baza principală în mâncarea irlandezilor. Istoria ne amintește și despre episodul marii foamete provocată de criza cartofului în Irlanda, atunci când culturile au generat cartofi bolnavi. Însă, în ciuda acestui episod foarte trist (mulți oameni murind atunci, și mai mulți emigrând), iubirea iralndezilor pentru cartofi nu a dispărut. Astfel, el face parte din preparatele care se regăsesc în bucătăria acestui popor. Și atât de mult iubesc ei cartoful, încât în anul 2001 irlandezii erau poporul care consuma cei mai mulți cartofi comparativ cu toate celelalte nații.

Mâncarea irlandeză, renumită pentru prospețime și calitatea preparatelor

 Dacă veți ajunge pe meleagurile acestei țări veți putea degusta rețete delicioase care au la bază ingrediente precum cartofi, fructe de mare, miel, vită, porc, multe ierburi sau mirodenii, brânză (fiind renumiți pentru tipurile de brânzeturi create).

Pe lângă fructele de mare și carne, supele joacă un rol important în meniul din Irlanda. Acestea sunt fine, sănătoase și gustoase. Astfel, haideți să vedem cum preparăm o Cremă de praz cu cruton de brânză și chimen.

Ca și ingrediente, aveți nevoie de:

150 gr praz

50 gr cartofi

50 gr ceapă

10 ml ulei

1 felie pâine toast

20 gr brânză de capră

1 gr chimen

10 ml ulei de nucă

Sare și piper, după gust

Mod preparare:

Prazul, ceapa și cartofii se trag în ulei, la foc repede, până se călesc. Apoi se adaugă apa și se fierb până se îmoaie. Ulterior se pasează cu un blender. Înainte de  momentul servirii se adaugă felia de pâine, pe care se pune brânza și chimenul și se dă în prealabil  la cuptorul încins la 220 grade - până se rumenește brânza. La servire se adaugă câțiva stropi de ulei de nucă.

Simplu, nu-i așa? J

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)


 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie
Ingrediente: 80 g cacao, 160 g sirop de arţar, 70 g ulei de cocos, două rodii, o linguriţă de sare de mare Mod de preparare: Adaugă cacaua, siropul de arţar şi uleiul de cocos într-un bol înalt şi...

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor
Galerie Foto Sezonul cu cele mai rapide cãderi îşi ispitã şi-a reconfirmat statutul din nou, asearã, la Insula Iubirii. Dupã o primã ceremonie care a conţinut cele mai multe veşti din câte a avut Insula vreodatã, în...

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1
Galerie Foto Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul, noul proiect produs de Ruxandra Ion pentru Antena 1.  Dorian Popa revine în echipa Ruxandrei Ion la cinci ani de când a făcut parte...

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei
Galerie Foto Amplasarea geografică şi clima favorabilă turismului estival fac din zona de sud a Spaniei locul perfect pentru vacanţele de vară timpurii. La fel ca în Grecia sau în Cipru, vara începe aici la sfârşitul lunii...

Snagovul se reinventează, după 100 de ani

Snagovul se reinventează, după 100 de ani
Galerie Foto Zona verde, încărcată de istorie şi de legende, de lângă Bucureşti, Snagovul aducea în jur de 20.000 de turişti în fiecare duminică, în perioada interbelică. Şi-a păstrat faima şi numărul mare de...

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele  sezonului special Chefi la cuțite

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele   sezonului special Chefi la cuțite
Galerie Foto Ultima ediție de jurizări pe nevăzute din sezonul special Chefi la cuțite, dedicat familiilor, va fi difuzată diseară, de la 20:00, pe Antena 1. Pe ultima sută de metri, echipele care vor trece prin emoțiile...

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări
Din totalul celor 1,8 milioane de români care îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de El...

Reţeta zilei: Salată cretană

Reţeta zilei: Salată cretană
Ingrediente: 1 roşie mare, 1 castravete, ½ ceapă roşie, 1/4 legătură pătrunjel, 2-3 frunze busuioc, 1 lingură cu vârf măsline (în ulei), 1 linguriţă cu vârf capere (în sare), 4 felii feta, oregano...

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale
Veniturile industriei modei au crescut cu doar 0,2% în primul trimestru din 2019, pe fondul tensiunilor comerciale globale, a anunţat luni Camera Naţională de Comerţ din Industria Modei (CNMI), transmite...

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor
Florin Gheorghe este câştigãtorul celei de-a 12-a ediții ”iUmor” din acest sezon și va merge în marea finală alături de Trupa Mici, Serghei Dîm, Doi Degeaba, George Ţintã, Magdalena Chihaia, Irena...

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1
Sacrificiul este numele noului proiect pe care Ruxandra Ion îl va produce pentru Antena 1. Serialul, ce urmează a fi difuzat în toamna acestui an,  este un “family drama” cu un scenariu original 100%, bazat...

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă
Dorești să îți reînnoiești garderoba de primăvară-vară și nu știi ce se poartă sau ai nevoie de câteva idei care să te inspire în întocmirea listei de cumpărături? Zapatos îți vine în ajutor cu...

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 
Galerie Foto În doar douã zile petrecute împreunã la Minitel, Andi reuşeşte, o datã în plus, sã îşi consolideze statutul de ispitã supremã, pericol iminent şi rival incontestabil în rândul bãrbãţilor de la...

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci, 320 g orez pentru rizotto, o ceapă, 30 g unt, un litru supă de legume, 5 linguri vin alb, 3 linguri parmezan, 2 căței de usturoi, 4 fire pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare,...

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”
În toamna anului trecut, Camelia Potec, fosta campioană olimpică de la Atena,  a devenit pentru prima oară mamă, la vârsta de 36 de ani, când a născut o fetiță superbă. Sportiva a născut pe 4...
Serviciul de email marketing furnizat de