x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţetă de pui cu legume şi salată mixtă de varză

Reţetă de pui cu legume şi salată mixtă de varză

01 Aug 2016   •   17:11
Reţetă de pui cu legume şi salată mixtă de varză

Pentru acest fel de mâncare avem nevoie de următoarele ingrediente:

două piepturi de pui, 200 g mazăre, 100 g porumb boabe, doi morcovi, 300 g ciuperci, o ceapă, doi căţei de usturoi, pudră de scorţişoară, jumătate de lămîie, sare, piper, pătrunjel, varză albă, varză roşie, oţet de mere

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţele mai mici. Se fierb în apă cu sare, se scot şi se pun într-un castron.

Ciupercile se spală, se taie felii subţiri sau în jumătăţi. Mazărea se spală, se fierbe, se scoate într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă.

Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie bucăţele. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc pînă devin transparente şi se adaugă carnea de pui.

Se prăjeşte pe toate părţile, se adaugă ciupercile, sare şi piper. Se prăjesc pînă se înmoaie, se adaugă mazărea şi morcovii, porumbul, un vîrf de linguriţă cu pudră de scorţişoară şi sucul de lămîie.

Se mai prăjesc cinci minute, se presară pătrunjel tocat şi se servesc.

Se servesc fierbinţi sau reci, cu o salată din varză albă, varză roşie şi oţet de mere (salata de varza devine şi mai gustoasă dacă adăugăm o linguriţă de seminţe de chimen).

×