x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta de suflet

Reţeta de suflet

de Simona Lazar    |    04 Mai 2011   •   21:12
Reţeta de suflet

163841-bucate03-12-4.jpgA fost odată o Cenuşăreasă... Câte fetiţe din lu­mea întreagă nu au adormit ascultând acest minunat basm, câte nu se vor fi visat în locul Ce­nu­şăresei, dansând cu prinţul, pierzându-şi condurul de sticlă în fuga de la miezul nopţii, măritân­du-se, în cele din urmă, cu moştenitorul tronului regatului din poveşti? Din zecile de documentare care au in­vadat televiziunile în ultimele săptă­mâni, mi-a atras atenţia o informaţie: o bună parte din averea de as­tăzi a familiei Middleton (avere care, până la urmă, i-a permis micuţei Kate să stu­dieze la aceeaşi şcoa­lă cu Prinţul William, să frec­venteze aceleaşi locuri şi, inevitabil, să se căsă­torească) a fost obţi­nută din vânzarea online de... rochiţe de prinţesă pentru fetiţe.

Rochii elegante, vaporoase, în care, odată îmbrăcate, fetiţele britanice puteau să viseze şi mai mult la întâlnirea cu un prinţ de poveste. Nu ştiu dacă aşa va fi făcut şi Katherine Elisabeth Middleton. Nu ştiu ce va fi visat Kate, dar cu siguranţă nu a fost nevoie să sărute toţi broscoii de pe marginea lacului ca să dea de prinţul ei. Pe ea, s-ar zi­ce, destinul a aşezat-o „cu mâna” chiar în calea Prinţului William. Sau poate pe el în calea ei? În fine, ideea e că Ce­nu­şăreasa, cu sau fără condur de sticlă uitat într-un miez de noapte pe scări, s-a mă­ritat cu prin­ţul ei. Iar la nuntă au avut cel mai frumos tort din lu­me, creat anume de Fiona Cairns, patroana şi food-designerul unuia dintre cele mai cunoscute lan­ţuri de cofetării din Marea Britanie.

Cum era de aşteptat, tema tortului au constituit-o ce­le patru flori de pe coroana Marii Britanii, flori care reprezintă cele patru importante teritorii ale Regatului Unit: trandafirul – Anglia, ciulinul – Scoţia, narcisa – Ţara Galilor, trifoiul – Irlanda. Delicios trebuie să fi fost! Dar nu s-a mâncat tot! Din cele opt etaje ale tortului, cel mai mic se află acum la frigider. Conform tra­diţiei Casei Regale, va fi mân­cat... la botezul întâiului născut.

Armonii de primăvară
A trecut Întâi de Mai, a trecut şi Armindenul, şi nu că nu ne-ar mai fi pe plac bucatele noastre neaoşe, dar cred că a sosit vremea să mai pornim într-o (scurtă) călătorie prin lume, în căutarea altor savori. Mai ales că, după cum se vede, vremea ţine cu noi! Ce-aţi zice să tragem o fugă în Italia, celebră în gastronomia mondială prin zecile de mii de reţete din paste? Iar dacă nu vă ajung banii ori timpul (sau poate amândouă) pentru o călătorie atât de lungă, atunci eu zic să aflăm ceva reţete de la un „italiano vero”. Chiar foarte adevărat şi deloc necunoscut domniilor voastre. Nu ştiţi despre cine e vorba? Despre Antonio Passarelli, carismaticul, încântătorul şi atât de priceputul chef italian care ne invită în bucătăria restaurantului lui din Timişoara.
Veţi descoperi, alături de el, minunate armonii de primăvară.

×
Subiecte în articol: editorial