Ingrediente (pentru 2 porții mai mari):
– fasole galbenă 700 g
– ulei de măsline 2 linguri
– usturoi 2-3 căței
– pătrunjel 1/2 legătură
– oțet de vin alb 1-2 linguri
– sare, piper
Mod de preparare
Puneți mai multă apa la fiert, cu un pic de sare. Rupeți capetele păstăilor și îndepărtați eventualele ațe. Dacă păstăile sunt prea lungi, le puteți rupe în jumătate. Spălați bine fasolea și, când clocotește apa, puneți-o la fiert. Lăsați-o circa 20 de minute sau până când este bine pătrunsă. Scurgeți-o de apă, într-o sită. Când s-a răcit, puneți-o într-un castron, adăugați-i usturoiul trecut prin presă, uleiul, oțetul (una sau două linguri, în funcție de cât de acră va place să fie salată) sare și piper. Puneți și pătrunjelul mărunțit și amestecați ușor.
Serviți salata rece, eventual după ce ați ținut-o un pic la frigider.