x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETĂ / Desert breton

REŢETĂ / Desert breton

17 Noi 2008   •   00:00

Ei da. La standul "Manger Français", printre salamuri şi cârnaţi de tot felul, trona spre deliciul curioşilor o prăjitură.



Nu era nimic altceva decât un desert breton. Şi prin ama­bilitatea lui David Huys­man, repre­zentantul "Manger Fran­çais", iată cum puteţi prepara aproximativ 9 porţii de prăjitură bretonă în circa 65 de minute.

Amestecaţi cu o lingură de lemn 125 de grame de unt moale cu 150 de grame de zahăr până obţineţi o cremă omogenă. Adăugaţi pe rând 3 ouă, ames­tecând după fiecare până se încorporea­ză, puneţi şi un praf de sare şi adăugaţi, în ploaie, 300 de grame de făină.

Nu lă­saţi să se odihnească această cocă până nu o dregeţi mai întâi adăugând şi un pă­hărel de rom pe care îl încorporaţi fră­mân­tând uşor. Îmbrăcaţi cu unt o formă de prăjitură şi întindeţi bine coca în ea. Bateţi un gălbenuş de ou şi ungeţi prăji­tura, înţepaţi-o cu o furculiţă deasupra şi desenaţi-i un chip ca să poată răsufla uşurată la căldură şi daţi-o la cuptor. Serviţi-o rece.

Cea pe care am văzut-o noi avea şi un strat bunicel de dulceaţă la mijloc. Deci, împărţind coca în două, aţi putea-o umple cu o dulceaţă acrişoară mai solidă, gen marmeladă.

×
Subiecte în articol: gastronomie