x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Caras la grătar

Reţeta zilei: Caras la grătar

10 Mai 2018   •   20:30
Reţeta zilei: Caras la grătar

Ingrediente: 

3 carași medii,

două linguri ulei de măsline,

o linguriță sare grunjoasă,

o linguriță cimbru măcinat,

½ linguriță piper alb macinat,

½ linguriță piper negru măcinat,

½ linguriță boia de ardei dulce,

½ linguriță oregano,

½ linguriță maghiran,

2 căței de usturoi,

o foaie de dafin;

servire:lămâie și ceapă verde

Mod de preparare: Se curăță peștele, se spală si se lasă să se scurgă. Se amestecă toate condimentele și plantele aromatice într-un castronel, usturoiul tocat mărunt, iar foaia de dafin se fărâmițează între degete. Peștele se crestează de 3-4 ori pe fiecare parte, apoi se freacă cu sare grunjoasă, iar dupa 5 minute se unge cu ulei, se condimentează și se lasă 10 minute. Se încinge bine un gratar și se frige peștele pe ambele părți. Se servește cald cu lămâie și ceapă verde tocată.

 

×
Subiecte în articol: Caras la grătar