x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de luni. Dulceață de zmeură (rețeta bunicii)

Rețeta zilei de luni. Dulceață de zmeură (rețeta bunicii)

15 Iun 2015   •   08:09
Rețeta zilei de luni. Dulceață de zmeură (rețeta bunicii)

Cuvantul "dulceata" ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul "bunica". "Dulceata-de-bunica". Ori "dulceata-bunicii"? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet, dulceata ori suc de fructe, legume si flori trase prin zahar de mana bunicii?

Dulceata de cirese, de capsune, nuci verzi, de smochine sau pepene galben; de dovlecei, morcovi sau patlagele verzi; de trandafir, iasomie, tei, toporasi sau papadie? Cine ar refuza sa se intoarca in timp, asezandu-se, docil, in fata farfurioarei din portelan pe care bunica ne-ar pune, si azi, fructele dulci, dogorate de dragoste? Reteta ce urmeaza nu contine decat cuvinte luand forma fructelor pastrate in camara bunicii.

Te-ar putea interesa și
Rețeta zilei de miercuri. Prăjitura Greta Garbo (varianta ardeleană)

Dulceata de zmeura se face in special la munte, unde zmeura se coace mult mai tarziu si este mai stransa, mai legata, adica se poate fierbe mai fara frica, caci boabele nu se despica.

Citește mai departe pe ANTENA SATELOR

Pe aceeași temă:
Înghețata cu caise a lui Emil Frederic








×
Subiecte în articol: reteta zilei zmeura dulceaţa