x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de luni. Supă de nohot

Rețeta zilei de luni. Supă de nohot

24 Apr 2017   •   06:38
Rețeta zilei de luni. Supă de nohot

Rețeta zilei de azi ne trimite departe, in trecutul culinar al unei Românii savuroase. Și chiar dacă ingredientul la care o să facem referire azi vi se pare exotic, străbunicile noastre obișnuiau să gătească cu el, prânzuri gustoase și sățioase pentru familiile numeroase. 

Ne-am obisnuit sa asociem nautul cu gastronomiile Orientului. Era insa o vreme in care acesta - ca si alte leguminoase uiate ori alungate de prin bucatariile noastre - se gaseau in orice gospodarie de om bun, fie la sat, fie in mahala.

Marturie ne stau si retetele din „coprinsul” intaielor noastre carti de bucate. in „Buna menajera” a Ecaterinei Steriady (colonelu), publicata la Galati in 1871, aflam reteta de Supa de nohot. Sau naut...

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate
Rețeta zilei de joi. Alivenci ca la Humulești (rețeta Smarandei, mama lui Ion Creangă) 
Rețeta zilei de miercuri. Pâine cu dovlecei și verdeață

Rețeta zilei. Supă de năut

Luati jumatate de oca de nohot si puneti-l intr-un vas de cu seara, puneti un tifon subtire peste vas, puneti putina cenusa si umpleti vasul cu apa rece, sa stea vasul pana a doua zi.

Spalati-l intr-o apa, curatati-i pelita de desupra si puneti sa fiarba, iar de nu va fierbe nohotul bine, pisati-l intr-o piulita, dati-o prin sita. Apoi aveti apa calda, faceti o supa cu o ceapa prajita in untdelemn, taiata marunt, apoi pune si .......

Citește mai departe toate detaliie acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×