x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de marți. SARMALE CU PĂSAT (rețeta bunicii)

Rețeta zilei de marți. SARMALE CU PĂSAT (rețeta bunicii)

23 Iun 2015   •   11:51
Rețeta zilei de marți. SARMALE CU PĂSAT (rețeta bunicii)

 Nu cred sa mai fi mancat altundeva celebrele sarmale din pasat ale bunicii. (Pasatul - ori crupele de papusoi - sunt boabe de porumb zdrobite. Asta pentru cine nu stie).

Si a fost nevoie de ceva eforturi reportericesti ca sa dau de reteta cea veche, pe care n-o stie mai nimeni, azi, in sat. Acum, ca am aflat-o, s-o impartasesc cu dumneavoastra! 

Citește și Rețeta zilei de sâmbătă. Sarmale cu piept de curcan

Intai, iei vreo cinci cepe potrivite, le tai marunt si le calesti in untura, numai pana ce vezi ca prind o frumoasa culoare aurie. Adaugi din borcanul tinut in beci patru ori cinci linguri cu jumari si le lasi cateva minute in fierbinteala unturii.

Pasatul - un sfert de kil, sa zicem - il speli in apa rece si-l pui pe foc, cu apa cat sa acopere crupele. Cand vezi ca s-au umflat si au absorbit apa, le pui intr-o strachina mai mare, adaugandu-le sare, piper macinat, doua-trei liguri cu bulion sau o jumatate de suc de rosii un pic mai gros, jumarile si ceapa prajite, ...............................................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR




×