x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Găluşte cu caise

REŢETA ZILEI: Găluşte cu caise

14 Iun 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Găluşte cu caise
Sursa foto: pixabay.com

Ingrediente: 12 caise mici, 250 grame brânză de vaci, 100 grame unt, 3 linguriţă zahăr, 50 grame griş, esenţă vanilie, 1 gălbenuş de ou, 60 grame făină, zahăr brun, 100 grame pesmet auriu, 2 linguri mac, ½ linguriţă scorţişoară.

Mod de preparare: Frecaţi 50 grame de unt cu o lingură zahăr până se înmoaie. Adăugaţi grişul şi brânza şi frământaţi cu mâna până se omogenizează. Adăugaţi esenţa, gălbenuşul şi amestecaţi. La final încorporaţi făina. Adăugaţi aluatul obţinut la frigider.

Puneţi o oală mare cu apă la fierbere. Lăsaţi focul la minim.

Într-o tigaie topiţi untul, adăugaţi pesmetul şi macul şi prăjiţi la foc mediu. Adăugaţi zahărul şi scorţişoara şi stingeţi focul.

Tăiaţi caisele în jumătate şi scoateţi sâmburele. În locul lui puneţi ½ linguriţă zahăr brun.

Tăiaţi aluatul în 12 bucăţi. Modelaţi bile din fiecare bucată de aluat. Aşezaţi caisele în interiorul bilelor. Aşezaţi găluştele în apa care fierbe şi lăsaţi-le până se ridică la suprafaţă. La final, acoperiţi găluştele cu pesmet. (e-retete.ro)

×