x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei. Jambon ca la Beclean

Rețeta zilei. Jambon ca la Beclean

02 Feb 2017   •   21:15
Rețeta zilei. Jambon ca la Beclean

Într-o seară de toamnă, mi-am descoperit un excelent partener de dialog în Ioan Cornea, ţăranul-vânător din Beclean de Olt. Strașnic om! De la care aveam să învăț prețioase rețete...


Despre pasiunea lui de o viaţă îmi mărturisea: "Se spune că din om faci vânător, dar din vânător nu mai faci om niciodată...". În lumea profană, spune el, "este greu de înţeles ce se întâmplă într-o grupă de vânătoare: este pasiune, este plăcerea de a înota în zăpadă, pasiunea de a ieşi în aer liber, de a vedea un animal alergând. Dacă se împuşcă, bine, dacă nu, iar bine...". Dar o mare bucurie rămân masa vânătorească de la deschiderea sezonului de vânătoare, ca şi balul de la sfârşitul sezonului. Orice s-ar crede, mesele vânătoreşti nu sunt numai cu bucate din vânat. Deşi am aflat o reţetă "faină" de cârnaţi de mistreţ pe care promit să v-o "împrumut" şi dvs.!

Până atunci însă rămân la cealaltă pasiune a domniei sale, creşterea animalelor - are nu mai puţin de 25 de porci în gospodăria sa din Beclean - şi la pregătirea bucatelor din carne de porc. Şi tot de la Ioan Cornea citire vă dau mai jos reţetea de jambon ca la Beclean.

"Jambonul - pulpa din spate - se dezosează, ..............

Citește rețeta mai departe AICI

×