x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reteta zilei:Midii în stil marinăresc

0
04 Oct 2018 - 20:30
Reteta zilei:Midii în stil marinăresc

Ingrediente: 1 kg midii proaspete, 2 linguri unt, 1 praz mic, 1 esolată, 4 căţei usturoi, 1 foaie dafin, 230 ml vin alb, 2 linguri creme fraiche, 1 lingură suc lămâie, 1 linguriţă coajă de lămâie, pătrunjel.

Mod de preparare:

Într-o tigaie se călesc în puțin unt esalota, usturoiul, prazul, tocate mărunt, pentru 10 minute. Se adaugă puţină sare şi piper. Se dă focul mare, se adaugă vinul şi se lasă la fiert două minute. Se adaugă midiile şi se fierb până încep să se deschidă. Sosul în care au fiert se amestecă cu restul de unt şi creme fraiche. Se adaugă midiile înapoi în tigaie, împreună cu sucul, coaja de lămâie şi pătrunjelul. Poftă bună!

 

Citeşte mai multe despre:   Midii în stil marinăresc

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Reţeta zilei: Prăjitură cu ananas

Reţeta zilei: Prăjitură cu ananas
Ingrediente: 3 ouă, 100 g zahăr, 200 g făină, un pliculeț de praf de copt, o cutie de compot de ananas (rondele), 50 g unt. Mod de preparare: Înainte de a începe pregătirea prăjiturii, unge forma în...

Cele mai frumoase circuite, cu băi termale, în Transilvania

Cele mai frumoase circuite, cu băi termale, în Transilvania
Culorile toamnei le oferă un spectacol grandios celor care aleg un sejur de relaxare în Transilvania. Iar perioada este perfectă pentru ştrandurile şi piscinele acoperite cu apă termală, dacă se alege cazarea la...

Muzeul Hărților, din Capitală

Muzeul Hărților, din Capitală
Hărți vechi de 450 de ani, ce ascund secrete, vitralii și picturi murale ale celor mai valoroși cartografi ai noștri, cărți de câteva secole și un glob pământesc donat de Francois Mitterrand. Toate acestea se...

Horia Brenciu va străbate peste 4500 de kilometri în timpul turneului național

Horia Brenciu va străbate peste 4500 de kilometri în timpul turneului național
25 de ani de la prima apariție TV, 15 ani de când este alături de HB Orchestra și 10 ani de la primul album, asta sărbătorește anul acesta Horia Brenciu! Exuberant din fire, artistul marchează acest moment cu un...

Reteta zilei: Tapas cu creveţi şi brânză

Reteta zilei: Tapas cu creveţi şi brânză
Ingrediente: 200 g cremă de brânză, 100 g telemea de capră, 10 măsline negre fără sâmburi, 10 creveţi decorticaţi, o legătură de pătrunjel, o lingură de unt, un căţel de usturoi, sare Mod de...

Mirela Vaida, weekend de vis alături de familie: ”Am plecat unde-am văzut cu ochii”

Mirela Vaida, weekend de vis alături de familie:  ”Am plecat unde-am văzut cu ochii”
Mirela Vaida, una dintre cele mai îndrăgite moderatoare tv de la noi, pe care telespectatorii o pot vedea live în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 14.00, în cadrul reality show-ului ”Totul pentru...

Rețeta zilei: Fursecuri daneze

Rețeta zilei: Fursecuri daneze
Ingrediente 1 ou 200 g unt nesarat la temperatura camerei 100 g zahar pudra 300 g faina esenta de vanilie Mod de preparare:    Se preîncălzește cuptorul la 200°. Toate ingredientele...

Sărbătoarea cartofului, la Şinteu

Sărbătoarea cartofului, la Şinteu
Localnicii din comuna Şinteu vor organiza, duminică, Sărbătoarea cartofului, ocazie cu care vor fi prezentate preparate din tradiţionalul cartof, specific zonei, dar vor avea loc şi excursii pe biciclete pentru...

Tavi Colen, dezvăluire surprinzătoare: ”La mine în casă nu e loc de doi șefi”

Tavi Colen, dezvăluire surprinzătoare: ”La mine în casă nu e loc de doi șefi”
Galerie Foto Nu multă lume știe despre artistul Tavi Colen că este și un foarte mare iubitor de animale, ba, mai mult, a și profesat o perioadă ca veterinar tehnician.  ”Lucrând de foarte mic cu animalele și...

Cum se relaxează concurenții de la „Te cunosc de undeva!”, înainte să urce pe scena show-ului transformărilor

Cum se relaxează concurenții de la „Te cunosc de undeva!”,  înainte să urce pe scena show-ului transformărilor
Galerie Foto Înainte să urce pe scenă, la “Te cunosc de undeva!”, concurenții transforming-show-ului prezentat de Alina Pușcaș și Cosmin Seleși în fiecare sâmbătă, de la ora 20.00, la Antena 1, au parte de momente de...

Adrian Daminescu, despre prima sa iubire: „S-a căsătorit cu un vaporean”

Adrian Daminescu, despre prima sa iubire: „S-a căsătorit cu un vaporean”
Adrian Daminescu a făcut o dezvăluire incredibilă în emisiunea „De-a viața ascunselea” de la Antena 3. Artistul a povestit despre prima sa iubire. „În clasa a noua am avut prima mea dragoste, am fost...

Ana Baniciu, mărturisire surprinzătoare: ”Tatăl meu nici nu și-a dorit să fiu în industria asta”

Ana Baniciu, mărturisire surprinzătoare: ”Tatăl meu nici nu și-a dorit să fiu în industria asta”
Ana Baniciu, una dintre tinerele cântărețe în vogă în acest moment și câștigătoarea show-ului ”Asia Express” vorbește deschis, în cadrul emisiunii ”Refresh by Oana Turcu”, difuzată duminică, de la...

Festivalul Papricașului și Vinului

Festivalul Papricașului și Vinului
În acest sfârşit de săptămână va avea loc în Parcul Central din Buziaş, Festivalul Papricașului și Vinului. Pe lângă preparate care mai de care, gătite la ceaun, cu bucătari care își vor demonstra...

Salată cu hering şi cartofi

Salată cu hering şi cartofi
Ingrediente: o conservă Eva File de hering în ulei vegetal 170 g, 400 g cartofi, o salată verde, 2 cepe verzi, 2 roşii, 4 linguri oţet, sare şi piper. Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare pre

Produse tradiţionale, expoziţii şi concerte, în Parcul Izvor la Târgul Bucureştilor

Produse tradiţionale, expoziţii şi concerte, în Parcul Izvor la Târgul Bucureştilor
A treia ediţie a Târgului Bucureştilor se va organiza în perioada 12 - 14 octombrie în Parcul Izvor. Evenimentul marchează, începând de anul trecut, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti....
Serviciul de email marketing furnizat de