x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară

19 Noi 2018   •   20:30
Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară

Ingrediente:

150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii)

pentru sos: 50 g zahăr brun, 2 linguriţe amidon de porumb, 200 g afine, 50-60 ml apă, 2 linguriţe suc de lămâie, 1/2 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata şi untul la bain marie. Separat, bate gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia şi pune-le peste ciocolată, împreună cu frişca. Albuşurile se bat spumă, se adaugă făina şi se toarnă în compoziţia cu ciocolată. Se coace la 180 de grade, timp de 40-45 min. Pentru sos, se combină zahărul, amidonul de porumb, adaugă afinele, apa, sucul de lămâie şi scorţişoara într-o crăticioară. Se aduc la fierbere, amestecând des, apoi dă focul mic şi mai lasă 5 minute, amestecând pentru a nu se lipi. Când sosul este gata, toarnă-l uşor peste prăjitura tăiată bucăţi şi presară pe deasupra cacao.Poftă bună!

 

×