x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Papanași cu vișine

Rețeta zilei: Papanași cu vișine

24 Ian 2018   •   20:30
Rețeta zilei: Papanași cu vișine

Ingrediente

dulceață de vișine

ulei

zahăr vanilinat

1/2 pliculet praf de copt

1 ou

2 linguri făină albă

4 linguri griș de grâu

250 g brânză de vaci

1 lamâie

1 portocală

zahăr pudră

smântână

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă brânza, făina, grișul, zahărul vanilat, praful de copt stins cu puțină zeamă de lămaie, coaja rasă de portocală și oul. Se amestecă toate ingredientele bine până se obține un aluat consistent. Dacă compoziția este prea subțire se mai adaugă griș. Se formează gogoșelele, se face o scobitură în mijloc și se prăjesc în ulei încins. După ce s-au prăjit, se scot pe hârtie absorbantă și se trec prin zahăr pudră. Se servesc cu 1 lingură de smântâna și 1 lingură de dulceața de vișine. Poftă bună!

 

×
Subiecte în articol: reteta papanasi