x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Papricaş de pui cu găluşte

REŢETA ZILEI: Papricaş de pui cu găluşte

06 Iun 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Papricaş de pui cu găluşte

Ingrediente

Găluşte: 2 ouă, 2-3 linguri apă, 4 linguri şi jumătate de făină, sare, piper.

Papricaş: 4 ciocănele de pui, 1 ceapă medie, 1 linguriţă boia dulce de ardei, 1 ceaşcă suc de roşii, 1 lingură făină, 3 linguri ulei, pătrunjel uscat sau proaspăt, sare, piper, apă.

Preparare:

Papricaş: Se curăţă ceapa şi se pune la călit în trei linguri de ulei. Ciocănelele se condimentează cu sare şi piper şi se pun peste ceapă. Se lasă până când sunt bine pătrunse. Se dă cratiţa de-o parte, se adaugă boiaua dulce de ardei şi se amestecă bine. Se adaugă apoi sucul de roşii, făina şi se amestecă repede, apoi se adaugă apă cât să acopere ciocănelele. Se lasă la foc mic până începe să fiarbă.

Găluşte: Într-o oală se pune apa la fiert cu sare. Într-un bol se bat ouăle cu un pic de sare şi piper şi se adaugă treptat făina şi apa. Când apa începe să fiarbă se ia cu o linguriţă din compoziţie şi se formează găluştele. Se lasă să fiarbă 10. Se scot şi se adaugă peste papricaş. Se presară pătrunjel uscat sau proaspăt.

×
Subiecte în articol: reteta zilei papricas