x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei: Pifteluţe de cartofi cu sos

Reţeta zilei: Pifteluţe de cartofi cu sos

de Simona Lazar    |    08 Dec 2013   •   13:26
Reţeta zilei: Pifteluţe de cartofi cu sos

Peste pifteluţele prăjite, aşa cum am arătat mai sus, se poate pune, când se aduc la masă, un sos făcut astfel:
Se prăjeşte o ceapă tăiată mărunt, în ulei sau grăsime, se adaugă o linguriţă de făină care se rumeneşte, se colorează cu puţină boia ori zeamă de pătlăgele roşii, se umple cu o lingură de apă, se lasă să fiarbă.
I se adaugă la sfârşit puţin oţet sau zeama de la o lămâie, ori puţină zeamă de aguridă, zeamă de măcriş ori zeamă de pătlăgele roşii fierte. Această zeamă se îndulceşte puţin cu o jumătate de linguriţă de zahăr sau miere.
Dacă nu avem nici una, nici alta, se fierbe în zeamă: un morcov, un păstârnac şi o ceapă, care îndulcesc şi-i dă gust bun.
Reteta culeasa din Maria general Dobrescu - Bucătăria sătencei, 1920

 

×
Subiecte în articol: reteta zilei