x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei:Placinte cu branza dulce

Reţeta zilei:Placinte cu branza dulce

22 Mai 2018   •   20:30
Reţeta zilei:Placinte cu branza dulce

Ingrediente

  • aluat
  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte 
  • 3 oua
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar brut (pt drojdie)
  • un praf sare
  • umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 4 lg smantana grasa
  • 50 - 60 ml sirop de artar
  • coaja de lamaie
  • 3 oua
  • 2-3 lg gris
  • pentru uns:
  • 1 ou

Mod de preparare

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle.Intre timp, se cerne faina, se adauga un praf de sare. Se face un locas in mijoc, se adauga drojdia si se amesteca foarte usor, dupa care se adauga ouale, laptele caldut. Se framanta usor, cu mana, pana se omogenizeaza si se obtine un aluat elastic, deloc lipicios. Se acopera si se lasa deoparte, la dospit.
Intr-un vas, se faramiteaza branza de vaci, se adauga smantana, ouale, siropu de artar si coaja de lamaie rasa. Se omogenizeaza energic cu o lingura, apoi se adauga grisul si se amesteca de 2-3 ori. Compozitia se da la rece pana in momentul utilizarii.
Odata dospit, aluatul se transfera pe un blat infainat, se portioneaza dupa preferinte si se intinde in discuri potrivite, nu foarte groase, dar nici foarte subtiri. Intr-una din jumatatea fiecarui disc de aluat, se asaza 1-2 lg cu compozitie de branza, se acopera cu cealalta jumatate de aluat si se preseaza marginile cu o furculita.Fiecare placinta se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt si se mai lasa la cald.Inainte de a pune placintele la copt in cuptor, se ung cu ou batut.Se coc la 170 grade C, aproximativ 25- 30 minute, pana se rumenesc frumos.
 

×
Subiecte în articol: Placinte cu branza dulce