x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Porumb cu bacon şi smântână

REŢETA ZILEI: Porumb cu bacon şi smântână

09 Aug 2018   •   20:30
REŢETA ZILEI: Porumb cu bacon şi smântână

Ingrediente: 1 conservă porumb, ½ ceapă, 1/3 ardei gras roşu, 100 gr bacon, 2 fire pătrunjel, 2 fire ceapă verde, 2 linguri smântână grasă, 2 linguri lapte, sare, pieper, chili.

Mod de preparare: Se taie baconul cubuleţe sau fâşiuţe. S pune într-o tigaie şi se porneşte focul la mic la început, iar când începe să-şi lase grăsimea se dă focul la mediu şi se prăjeşte baconul până devine rumen şi un pic crocant. Se scoate baconul într-o farfurie cu şerveţel de hârtie ca să absoarbă grăsimea.

Se adaugă ceapa şi ardeiul tocat cubuleţe în tigaie. Se călesc cinci minute până se înmoaie. Se adaugă porumbul scurs şi se continuă călirea încă cinci minute, până porumbul se înfierbântă. Se predară totul cu sare, piper negru şi chili după gust. Se trage tigaia de pe foc şi se adaugă smântâna şi laptele. Se amestecă până se topeşte smântâna şi se formează un sos. Se adaugă baconul, ceapa verde rondele şi pătrunjelul tocat fin. Se drege de sare. Se serveşte cald, presărat cu piper negru şi rucola. Poftă bună!

Sursă: e-retete.ro

 

×