x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Pui chinezec dulce-acrișor

Rețeta zilei: Pui chinezec dulce-acrișor

07 Mar 2018   •   20:30
Rețeta zilei: Pui chinezec dulce-acrișor

Ingrediente

● 500 g piept de pui

● o lingură amidon

● 2 ardei grași

● o ceapă
● 2 linguri zahăr

● 2 linguri oțet din vin alb

● 2 linguri apă

● 3 linguri ulei
● sare

● piper

● 200 g orez

● 2-3 fire ceapă verde

Mod de preparare:

Se amestecă amidonul cu apa, iar carnea se condimentează cu sare și piper. Într-o tigaie cu ulei se pune carnea tăiată fâșii subțiri, și se lasă cât să-și schimbe culoarea și apoi se scoate. Se pun apoi ceapa și ardeii să se călească și, după ce se înmoaie, se scot. În tigaie se pun oțetul și zahărul, se lasă să se dizolve zahărul și apoi se adaugă amestecul de amidon. Se lasă 2 minute pe foc, se adaugă carnea și legumele și se mai lasă 5 minute. Se servește cu garnitură de orez cu ceapă verde deasupra.Poftă bună!

 

×
Subiecte în articol: Pui chinezec dulce-acrișor