x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei. Saramură de crap, rețetă de pe balta Răzvani (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei. Saramură de crap, rețetă de pe balta Răzvani (rețete românești pe gustul tău)

24 Feb 2016   •   18:46
Rețeta zilei. Saramură de crap, rețetă de pe balta Răzvani (rețete românești pe gustul tău)

Știți unde se află cele mai gustoare retete romanesti? Acasă la oamenii pasionați de bucătăria strămoșilor! Îmi propusesem să aleg - din amintire sau din vechiul caiet al bunicii - o altă rețetă pentru ziua de azi. Însă întâlnirea - absolut întâmplătoare - cu nea Nicu Vasile, de felul său din Răzvani, sat nu prea-ndepărtat de Lehliu Gară (și nici prea departe de Autostrada Soarelui și, mai ales, de balta Răzvani, cea plină de pește), avea să mă deturneze în intențiile mele. Și asta pentru că bădia, aflându-mă cu ditamai crapul de Dunăre cumpărat din piața cea mare a orașului, m-a-demnat să fac o saramură, așa cum numai dânsul mai știe a face.

I-am ascultat, dară, rețeta. Și apoi i-am dat ascultare...

Crapul - să aibă măcar vreo două kile și-un pic - se curăță pe dinăuntru, dar nu și de solzi. Se pune la fript pe grătar, după ce l-ai frecat puțin cu sare. Abia după ce s-a fript îi vei răzui solzii (care nu se vor lăsa prea mult „rugați”). (Urmărește clipul AICI)

Separat, pui într-o cratiță mai încăpătoare vreo 5-6 roșii mari, bine coapte,............

Citește pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI


×