x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reteta zilei: Tarta cu mere, lamaie si mereng

Reteta zilei: Tarta cu mere, lamaie si mereng

de Simona Lazar    |    06 Dec 2013   •   13:11
Reteta zilei: Tarta cu mere, lamaie si mereng
Reteta:
Ingrediente: aluat obisnuit de patiserie (obtinut din 180 g faina, 180 g margarina - sau unt – sare si putina apa, lasat sa se "odihneasca' la rece cel putin o ora), 2 mere mari, rase cu tot cu coaja, coaja rasa si sucul de la o lamaie, 150 g zahar, doua oua.
Preparare: Aluatul de patiserie se intinde si se asaza intr-o tava de tarta, unsa cu unt si presarata uniform cu faina sau pesmet fin.. Aluatul se coace mai intai "in orb' - asta inseamna ca se pune in tava o hartie de copt si peste ea se pun boabe de fasole uscata, ca sa nu se umfle si sa-si pastreze forma. Dupa ce s-a copt pe jumatate, se scoate tava si se dau la o parte hartia si boabele de fasole. Intre timp, merele rase se amesteca bine cu coaja si sucul de lamaie si cu 80-90 g zahar, pana se obtine o pasta groasa. Se adauga doua galbenusuri frecate inainte cu putina sare. Se toarna umplutura in tava si se niveleaza. Albusurile se bat spuma, cu restul restul de zahar. Cand s-a intarit foarte tare, se toarna de asemenea peste umplutura de mere. Daca se doreste ca desertul sa fie servit cald, atunci tava se da la cuptor la foc moderat, pentru 25-30 de minute. Daca insa desertul va fi servit rece, se va da la cuptor la foc mic, pentru aproximativ o ora.
 
Legenda:
Aveti invitati astazi, de Sfantul Nicolae? E reteta potrivita sa-i uimiti si sa-i indulciti pe toti!

×
Subiecte în articol: reteta zilei