x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (5): Pască cu orez / Pulpă de miel umplută / Cozonaci tare buni (1871)

REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (5): Pască cu orez / Pulpă de miel umplută / Cozonaci tare buni (1871)

de Simona Lazar    |    04 Apr 2014   •   14:34
REŢETE PENTRU MASA DE PAŞTI (5): Pască cu orez / Pulpă de miel umplută / Cozonaci tare buni (1871)
În aşteptarea Sărbătorilor Pascale, e timp destul să răsfoiţi cărţile de bucate, în căutarea reţetelor potrivite pentru a avea o masă îmbelşugată, savuroasă şi, poate, puţin diferită decât în alţi ani. Pentru a vă fi de folos, am selectat noi pentru dumneavoastră câteva reţete culese de la gospodine de pe tot întinsul României.

Pască cu orez
Un kg făină de patiserie, 4 ouă, două gălbenuşuri, 300 ml lapte, 200 g smântână, 50 g drojdie de bere, 150 g unt sau 200 ml ulei, 200 g zahăr tos, un baton de vanilie (sau o esenţă mică de vanilie), coaja rasă de la o lămâie, o linguriţă de sare fină. Pentru umplutură: 250 g orez, un litru lapte, un baton de vanilie, 4 ouă, 100 g zahăr tos, 100 g stafide, o esenţă de rom, coajă rasă de lămâie.
Se pregăteşte mai întâi un aluat ca de cozonac, din ingredientele de mai sus, după care se lasă la crescut două-trei ore.
Orezul se spală şi se fierbe în laptele în care s-a pus şi batonul de vanilie. După ce a fiert bine (devenind cremos), se lasă să se răcească. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul, albuşurile se bat spumă. După ce orezul s-a răcit complet, se încorporează în el, pe rând, gălbenuşurile, albuşurile şi aromele. Mai departe se procedează ca la orice altă reţetă de pască.
Reţetă culeasă de la o gospodină din Ineu, judeţul Arad
Vezi şi:
Pulpă de miel umplută
Cozonaci tare buni
(reţetă de la 1871)

×
Subiecte în articol: retete de pasti