x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţete: preparate din carne, preparate din peşte, preparate din legume si preparate dulci

Reţete: preparate din carne, preparate din peşte, preparate din legume si preparate dulci

29 Oct 2008   •   00:00

Ciolan cu fasole

un ciolan de porc afumat, 500 g fasole albă boabe, 3 cepe, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o ţelină mică, 100 ml ulei, doi ardei capia, pastă de tomate, 4 roşii, două frunze de dafin, cimbru, sare, piper, mărar, murături, ardei graşi.

1 Boabele de fasole se pun la înmuiat cu o seară înainte, ca să poată fierbe mai repede. Se fierbe în apă rece, schimbându-i apa de 2-3 ori, ca să fie mai puţin grea pentru stomac.

2 Morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-un castron.

3 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele rase, ardeii capia tăiaţi julien şi se călesc până se înmoaie. Când fasolea este pe jumătate fiartă se pun legumele călite şi se lasă să fiarbă.

4 Ciolanul de porc se spală, se opăreşte cu apă clocotită, se taie bucăţele şi se pune în oala cu fasole.

5 Se lasă la fiert şi, când legumele şi carnea sunt aproape fierte, se adaugă o lingură de pastă de tomate şi roşiile date pe răzătoare, sarea, piperul, cimbrul şi frunzele de dafin.

6 Se fierbe încă zece minute şi se presară mărar tocat.

Sfat: Se serveşte fierbinte, cu murături sau salată de ardei graşi copţi.

Băutura: Pinot Gris




 Click pe poză pentru mărire

 Click pe poză pentru mărire

 Click pe poză pentru mărire
 
 Click pe poză pentru mărire

×
Subiecte în articol: preparate caiet de retete