x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețete românești. Clapon umplut cu tocătură (pentru masa de Sfântul Gheorghe)

Rețete românești. Clapon umplut cu tocătură (pentru masa de Sfântul Gheorghe)

23 Apr 2017   •   10:45
Rețete românești. Clapon umplut cu tocătură (pentru masa de Sfântul Gheorghe)

Acum un veac si mai bine, Ecaterina S. Comsa se adresa „Matroanelor romane”, in prefata cartii sale de bucate, reamintindu-le o spusa a lui Edmondo de Amicis - „Soarta multor oameni a atarnat de faptul daca in casa parintilor lor era sau o biblioteca” - trecand apoi zisa asta pe spuza cartilor de bucate, la care si mai bine se pricepea.

Zicea olteanca astfel: „Soarta economica a unei familii si in special modul de a se hrani cineva atarna de faptul daca acel cineva cultiva sau nu arta culinara, caci pentru ca sa dai o hrana intelectuala spiritului si inimii, trebuie mai intai sa hranesti in mod cultivat bazinul de existenta al acestora: stomacul”.

Zicea matroana noastra asta pe la 1902, cand publica la Craiova volumul „Buna menajera sau Carte de bucate”, din care ne vom... infrupta si noi azi, pregatind, ca pentru o zi de sarbatoare, un... Clapon umplut cu tocatura. Claponul - pentru cine nu stie - este... cocosul necastrat. Falos si gras. Cum se pregateste... mai ales pentru o zi de sarbatoare, cum este azi, de Sfantul Gheorghe?

Curatam si spalam claponul, il saram si e lasat putin sa stea, apoi ..............

Citeste mai departe si afla toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×